Groeien in gelovenIn de groep Groeien in Geloven zitten mensen van verschillende kerkelijke achtergronden en leeftijden bij elkaar die allemaal een ding gemeen hebben: we geloven in God en willen daarin graag groeien door met elkaar te praten over bijvoorbeeld Bijbelteksten, thema’s en geloofservaringen. Over hoe wij onze weg met God kunnen gaan, wat Hij van ons vraagt, wat we onderweg tegenkomen en ervaren.

De kring Groeien in Geloven  komt 1x per maand op woensdagavond in de Hofkerk bijeen.

Hofkerk, Cort van der Lindenstraat 1 in Delft

• Woensdag 20.00 – 21.30 uur

Data in 2018-2019

• wo 12 sept.
  • 10 okt.
  • 7 nov
    • God bewijzen  n.a.v. het gelijknamige boek van    Stefan Paas  en Rik Peels o.l.v. Fred van Helden

Moet je gek zijn om in God te geloven? Of op z’n minst naïef, onkritisch en zweverig? Hoewel moderne mensen hebben afgerekend met de illusie dat er een God bestaat, wil God maar niet dood. Buiten Europa groeit religieus geloof gestaag en zelfs in het seculiere Nederland zijn er mensen die zich tot het geloof bekeren. Natuurlijk kunnen we dat zien als een nieuw bewijs voor de onuitroeibare irrationaliteit van mensen, maar misschien is er meer aan de hand. Misschien is geloven in God niet zo dom als het lijkt.

Eerder tijdens de  Zinnige  dinsdagavond op 16 okt.   is het boek al ter sprake geweest. Op deze avond is er de mogelijkheid om er dieper op in te gaan.

• 12 dec
      • Marco Visser bespreek in het kader van de Carrousel enkele hoofdstukken  uit het boek God met ons  van Rowan Williams . De betekenis van het kruis en de opstanding – toen en nu .
        Een frisse kijk op de basis van het christelijk geloof door een van de grootste theologen van dit moment.
    • 9 jan
    • 6 feb
    • 6 maart
    • 10 april
    • 8 mei
    • 12 juni

Kijk voor de data ook in de agenda

Boekje vorming en Toerusting Ontmoeting en maaltijd
Samen met de Vierhovenkerk en Immanuël  is een boekje uitgebracht waarin alle kringen en cursussen vermeld staan van de 3  wijken, naast de mogelijkheden om andere mensen te ontmoeten bij  koffieochtenden, soos  en maaltijden.

Download:  Boekje vorming en Toerusting Ontmoeting en maaltijd

Neem contact op.