Leerhuis HvDIn het Leerhuis verdiepen we ons in de achtergronden van de Bijbel en theologie. We hebben daarbij de politieke en maatschappelijke actualiteit voor ogen. En we kijken naar de samenhang en betekenis voor ons geloven van vandaag.

Kwaliteit van Leven| Het humanisme van Martin Buber

Dit jaar staat in het Leerhuis het boek  Kwaliteit van Leven| Het humanisme van Martin Buber  van centraal.

Een mens is voor alles een relationeel wezen: zonder de ander kan hij nooit tot zichzelf komen. Eenzijdige nadruk op het vieren van het ‘ik’ veroorzaakt veel teleurstelling en ongeluk; niet alleen individueel, maar ook voor de samenleving. Dit is de kern van het gedachtegoed van Martin Buber (1878-1965), die samen met Freud en Einstein behoort tot de invloedrijkste Joodse denkers uit de vorige eeuw. Hij verwoordde zijn visie in onder andere Ik en Jij, Chassidische vertellingen en Godsverduistering – boeken die wereldwijd generaties hebben bezield.

In ”Kwaliteit van leven” laat theoloog Theo Witvliet zien dat Bubers humanisme ook in de gepolariseerde wereld van vandaag van grote betekenis kan zijn: werkelijke ontmoeting, echt gesprek, vertrouwen ondanks alles. In dit essay volgt Witvliet Bubers levensweg en gaat met deze godsdienstfilosoof in gesprek. Het resulteert in een spannende, intensieve ontmoeting.

Maandagavond om in de Hofkerk  Cort van der Lindenstraat 1 in Delft

Tijd: 20.00 – 21.30 uur.

Leiding: ds. C der Nederlanden

Data 2018-2019

• 17|9
  • 8|10
  • 29|10
  • 19|11
  • 10|12
  • 14|1
  • 4|2
  • 25|2
  • 18|3
  • 8|4
  • 6|5
  • 27|5

Kijk voor de data ook in de agenda

Boekje vorming en Toerusting Ontmoeting en maaltijd
Samen met de Vierhovenkerk en Immanuël  is een boekje uitgebracht waarin alle kringen en cursussen vermeld staan van de 3  wijken, naast de mogelijkheden om andere mensen te ontmoeten bij  koffieochtenden, soos  en maaltijden.

Download:  Boekje vorming en Toerusting Ontmoeting en maaltijd

Neem contact op.