Nog geen reacties

10-daagse van ontmoeting – Eén tegen eenzaamheid

In de week van 1 tot en met 10 oktober organiseert de Delftse coalitie Eén tegen eenzaamheid de 10 dagen van ontmoeting. Tijdens deze dagen besteden we aandacht aan het thema eenzaamheid. Eenzaamheid is een urgent en actueel vraagstuk. Daarmee gaan we samen aan de slag! Doet u mee? 

De Delftse coalitie tegen eenzaamheid is een samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties en ondernemers/bedrijven die op een eigen wijze een rol spelen in de aanpak tegen eenzaamheid (zie factsheet  Dit is de coalitie tegen eenzaamheid). Deze coalitie richt zich in eerste instantie op ouderen. 

Bij de koffiecorner van één van de supermarkten wordt uitleg gegeven over digitaal winkelen.

Goede Buren

Met de indringende documentaire  Goede Buren werd ma. 1 oktober de aftrap gegeven van de 10 daagse van de Ontmoeting, die valt in de landelijke week van de eenzaamheid. In de film volgen we 2 vrijwilligers die op bezoek gaan bij ouderen in de wijk. Aanleiding is dat er in Rotterdam een vrouw jaren dood lag in haar woning zonder dat iemand uit de buurt het opgemerkt.

De vrijwilligers laten zien aan de hand van 2 oude mensen zien, dat eenzaamheid en het missen van een netwerk van familie, vrienden en buurtbewoners een probleem kan zijn.

In een nagesprek zochten de aanwezigen organisaties  naar samenwerking om gezamenlijke de strijd tegen eenzaamheid aan te pakken. In de 10daagse passeren verschillende evenementen de revue, als een Creamiddag, Kook Voor Je Buur, Workshop Veilig online daten door 50plusmatch, Uitleg over de Compaan en seniorweb, Eten bij je Buren in Delftshove.

Download hier het  volledige Programma van de 10-daagse van Ontmoeting

10 daagse van de ontmoeting