Nog geen reacties

1000 kerstpakketten voor ouderen en alleengaanden

Studenten verenigd in Studenten Vrijwilligerswerk Delft zijn de komende dagen druk in de weer om 1000 pakketen met maaltijden in te pakketen en te bezorgen.  De Delftse Kerst heet het project en het ontstond eind oktober. Uit kerken en ouderbonden en Een tegen eenzaamheid kwam het signaal dat weleens de kerkmaaltijden en -bijeenkomsten in kerk en buurthuizen niet door zouden kunnen gaan. Daarop hebben de kerken, Ouderenbonden, Delft voor Elkaar, Humanitas, Pieter van Foreest samen met de Studenten de handen in elkaar geslagen om een alternatief te bieden. En dat is wonderwel geslaagd.

Een pakket vol verassingen

“We kenden elkaar van de coalitie Een tegen eenzaamheid,” vertelt ds. Fred van Helden. “Maar wat de studenten met hulp van conceptbureau De Burgemeesters voor elkaar heft gekregen overtreft mijn stoutste verwachtingen.” Aan 1000 met name eenzame en ouderen wordt een pakket aangeboden met maaltijden voor beide kerstdagen, een boekje met informatie over de organisatie die meedoen, hulp bij internetten en spelletjes. Studenten doen er ook een kaart bij met een persoonlijke groet.

Dank aan sponsoren en fondsen

Het pakket is mogelijk gemaakt door sponsoring van fondsen en lokale Delftse ondernemers. “Ik ben heel blij met alle steun die hebben gekregen. Het is mooi om te zien dat de horeca die het zelf moeilijk heeft toch bijdraagt met en bon  om als coronatijd voorbij is met zijn tweeën  koffie te kunnen drinken.” Aldus van Helden.

“Wat begon met een alternatief voor 50 mensen die een kerstmaaltijd in de kerk zouden gaan missen, is overweldigend uitgegroeid.  Zoveel organisaties zijn aangehaakt. Prachtig.” Al de samenwerkende organisatie hebben in hun klantenkring mensen benaderd of ze zo’n pakket zouden willen ontvangen. “Ik heb zelf ook mensen gebeld.” aldus van Helden, “en de reacties waren heel positief. Een mevrouw kon niet geloven, dat we dit voor haar deden. Ik ben sprakeloos, zei ze.”

Coronaproof bezorgd

De pakketten worden op 23 december bezorgd. In de laatste week is er veel werk te verzetten. Met 150 tot 180 studentenvrijwilligers worden in shifts de pakketten ingepakt en bezorgd. “We kunnen nog wel wat handen gebruiken,” zegt David Oudega , voorzitter van het Studenten Vrijwilligerswerk Delft. “Vooral op 23 december voor het bezorgen.”

Pien Abbink van de SVD verzekert de ouderen dat de bezorging geheel coronaproof gaat gebeuren. “Wij geven de studenten instructies mee, dat ze aanbellen en daarna afstand houden.”

Een bijdrage leveren

Wil u helpen bij de bezorging meldt u dan aan bij contact@studentenvrijwilligerswerk.nl  Wilt u een bijdrage geven?  Dat kan door een bedrag over te maken aan Bankrekeningnummer: NL37 RABO 0373 7366 06 t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Delft o.v.v. De Delftse Kerst.

Luister KerkinDelft Radio

Luister ook naar het interview met Koos Pronk van de SSBO ( samenwerkende ouderenbonden) en Pien Abbink van de SVD (Studenten Vrijwilligerswerk Delft) over de Delftse Kerst op Kerk in Delft Radio, zaterdag 19 december 12-13uur, omroepdelft.nl/kerk-in-delft (Ether: 106.3 FM, Kabel Ziggo: 92.9 FM)