Nog geen reacties

1500 Kerstpakketten toveren glimlach op gezichten eenzame ouderen

‘Niemand mag met kerst alleen zijn’, de welbekende slogan die iedere december weer terugkeert. Toch zijn er genoeg mensen eenzaam, óók tijdens de kerstdagen. Maar deze week worden 1500 eenzame Delftenaren in het zonnetje gezet en wordt hopelijk hun gevoel van eenzaamheid een moment weggenomen. Schijft het AD bij haar verslag en filmpje over de Delftse Kerst.

Bekijk >>  een filmpje en verslag bij AD

‘We gingen uit van 1000 pakketten, maar het werden er 1500,’ vertelt Lizelotte d’Engelbronner van Studenten Vrijwilligerswerk Delft in het filmpje. Gelukkig  waren er veel (studenten)vrijwilligers die hielpen om de pakketten in te pakketten in te pakken en te bezorgen. Dat ging nog door tot in het donker, maar ttoen bleven de deuren veelal dicht. De laatste pakketten werden op 24 december bezorgd.

De reacties aan de deur waren heel positief. Het toverde een glimlach op vele gezichten. ‘Echt voor mij?’ zegt een vrouw die door het raam het pakket aanneemt. Sommigen hadden nog nooit een kerstpakket ontvangen. Met de rollator  komt een meneer naar de deur. Hij vind het geweldig. Al is hij bescheiden. Hij vraagt zich af of een ander het niet nog meer nodig heeft.

Ook de burgemeester, wethouder en raadsleden hielpen mee  bij de bezorging.

In het pakket zit een maaltijd en soep. Een kaart met een persoonlijke groet van de studenten, en één van de burgmeester, een pak stroopwafels en wat decoraties en een magazine. Door vele kanten werd de actie gesponsord. Waarvoor hartelijk Dank!! In het magazine staat een recept, puzzels ter ontspanning en tips en bijdrage van de partners in De Delftse kerst, om  elkaar te ontmoeten  en de eenzaamheid tegen te gaan.

Grote dank gat ook uit naar Studenten Vrijwilligerswerk Delft en creatief conceptbureau De Burgemeesters voor hun flexibiliteit en inzet. Aanvankelijk was het plan ouderen uit te nodigen voor een feestelijk diner in de studenten sociëteiten, maar met de steeds strengere maatregelen moest er omgeschakeld worden naar kerstpakketten. Partners in Eén tegen Eenzaamheid Delft  (Gemeente Delft, Delft voor Elkaar, De Delftse Kerken, de Samenwerkende Ouderbonden, Humanitas)  en nog veel meer, droegen deelnemers aan. Dit aantal steeg tot een week voor de actie boven de 1000.  Dus moest er ook creatief gezocht worden naar de invulling van deze extra pakketten. En dat is gelukt. Hartelijk dank!!!

Bekijk >> Fotoalbum De Delftse Kerst