Nog geen reacties

2de stadsgesprek over de toekomst van de Nieuwe Kerk 3|12

Maandagavond 3 december Nieuwe Kerk  20.00 uur tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)organiseert de Protestantse Gemeente Delft een tweede stadsgesprek over de toekomst van de Nieuwe Kerk.

Kerk klaar maken voor kerkelijke én culturele activiteiten

De Nieuwe Kerk, een bijzonder eeuwenoud gebouw, is de afgelopen jaren gerestaureerd. Een nieuw verwarmingssysteem en nieuwe stoelen zorgen voor aangenaam verpozen. Voor het mooie ontbreken nog voldoende toiletten en kleinere zaaltjes. Nodig om het gebouw nu en in de toekomst voor kerkelijke én culturele activiteiten goed te kunnen blijven gebruiken. Ruim 400 mensen hebben meegedacht over de toekomst van de Nieuwe Kerk, online via een vragenlijst en tijdens de 1e bijeenkomst op 9 oktober. Maar liefst 95% ziet de Nieuwe Kerk als een ‘huis van samenkomst’ voor de hele stad. Het toevoegen van een aantal voorzieningen vindt men noodzakelijk en begrijpelijk.

– 95% ziet de Nieuwe Kerk
als een ‘huis van samenkomst’ voor de hele stad –

Nieuwe  (Kerk)huis van samenkomst

De ideeën uit de eerste ronde zijn verwerkt in vier varianten voor de toevoegingen aan het gebouw. Maandag 3 december laat architect Ron Verduijn de verschillende opties zien. De nieuwe voorzieningen kunnen ofwel aan de buitenkant ofwel aan de binnenkant van de Nieuwe Kerk geplaatst worden. Alle Delftenaren zijn opnieuw uitgenodigd. Denk mee! Wat vindt u van de varianten? Wat wilt u de architect meegeven als hij hiermee aan de slag gaat? Tijdens het stadsgesprek gaan we verder in gesprek over hoe de Nieuwe Kerk weer toegankelijk wordt voor alle Delftenaren. Op deze avond wordt de winnaar bekend gemaakt van het diner boven in de toren van de kerk, dat invullers van de online enquête konden winnen.

Stadsgesprek

Het Stadsgesprek vindt plaats op maandavond 3 december in de Nieuwe Kerk van 20.00 uur tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

Denk digitaal mee

U wilt meedenken, maar u kunt niet komen? Vul dan van 4 t/m 18 december de digitale enquête in via www.onkd.nl