Nog geen reacties

35 geiten overgedragen in Oeganda

De geitenoverdracht   in Oeganda                                                                                              

Op 30 april zijn de 35 gedoneerde geiten overgedragen aan de gezinnen. Het was een groot feest, iedereen verzamelde zich op de Mother Aïda Nursery and Primary school en daar werden de geiten verzameld in een klaslokaal, van naam en nummer voorzien en toen officieel overgedragen.

De 10 moeders die vorig jaar gestart zijn met het haakproject waren ook aanwezig en toonden vol trots hun zelfgemaakte tassen. Hun geiten hebben inmiddels al jongen gekregen en zij gaan de nieuwe vrouwen stimuleren om mee te doen met het haakproject.

De geiten zijn nu een deel van hun gezin en als microkrediet vormen ze een mooie spaarpot om het schoolgaan van hun kinderen te stimuleren. Het onderwijs en de toekomst van de kinderen staan centraal en het is mooi om te zien dat de geiten met grote blijdschap zijn ontvangen.

Alle donateurs willen we van harte bedanken namens de moeders in het district Lira.

De komende maanden gaan we aan de slag met een hernieuwde visumaanvraag en het opstarten van een website voor de school en het project om o.a de tassen te verkopen. U kunt blijven doneren op: NL 14 RABO 0313441626 t.n.v M. de Vries. (project Oeganda)

Op zondag 21 mei is er in de Hofkerk een korte presentatie.

Lydia Amongi en Meta de Vries