Nog geen reacties

60 Jaar Hofkerk – door Reinie Wijsman [2]

De geschiedenis van Reinie Wijsman en Dick van Doorne  met de Sionskerk
Over vredesbeweging en feministische theologie

Er brak een nieuwe tijd aan. Vredesweek, met de start van het IKV en de campagne tegen kernwapens. De Sionskerk had een IKV kern waar ds. Post ook aan meedeed. Tijdens zijn afscheid bedankte een van de aanwezige jongeren hem voor zijn deelname. ‘ Omdat u als dominee meedeed durfde wij het ook’ Grenzen aan de groei, Amnesty international, met Schrijfacties. De wereld kwam de kerk binnen. Ook theologisch waren er verschuivingen, leerhuis in de Marcuskerk, Bevrijding theologie en feministische theologie waren soms aan de orde. Veel mensen waren er niet gelukkig mee, de Sionskerk heeft het ternauwernood overleefd. Er kwam een grote scheuring veel mensen verhuisden naar de Bethlehemkapel.

Veel van de vernieuwingen liepen parallel met mijn eigen ontwikkeling, ik voelde me als een vis in het water. Ik werd moe van het tegen de stroom inzwemmen en mezelf verdedigen, terwijl ik het ook allemaal niet zo zeker wist. Ik ben langzaam maar zeker weggezwommen.

Afgelopen jaren werd mijn man, na twee herseninfarcten, trouw bezocht door een bezoek- medewerker uit de Hofkerk  Nu Dick in een verpleeghuis in Scheveningen woont, hebben zij en ik regel matig contact wat me goed doet. Toch weer een beetje Sionskerk.

Lees ook deel 1