Nog geen reacties

Aan Tafel – praten over comeback van religie 19|12

19 dec – Aan Tafel! – “Ongelofelijk, Over de verrassende comeback van religie”

Op woensdag 19 december heeft de gesprekskring “Aan Tafel!” ds. Marco Visser te gast voor een boekbespreking. We bespreken het boek “Ongelofelijk, Over de verrassende comeback van religie” van Yvonne Zonderop.

Schuif jij ook aan tafel

Heb je ook interesse in dit onderwerp? Dan ben je welkom op deze avond, deze zal bij een van de deelnemers thuis zijn in Delft.
19:00 – maaltijd
20:00 – 22:00 boekbespreking
Voor informatie: herbert.polman@gmail.com

Ongelofelijk, Over de verrassende comeback van religie

Samenvatting
In de tweede helft van de vorige eeuw rukten veel Nederlanders zich los van een knellend godsdienstig verband. Geloof verdween tot achter de voordeur. Seculier werd de norm.
Maar religie laat zich niet zomaar wegpoetsen. Het is tijd dat we religie weer serieus nemen als maatschappelijk verschijnsel dat betekenis geeft, vindt Yvonne Zonderop. Ze beschrijft de recente geschiedenis van een ontzuilend Nederland, aan de hand van persoonlijke ervaringen. Volgens haar slaat de slinger nu weer de andere kant op – voor wie open genoeg is om dit te zien.

Meer informatie en ook een opname van de boekpresentatie in De Balie in Amsterdam: http://yvonnezonderop.nl/ongelofelijk/