BachCantatevesper | 12 nov

Op 12 november klinkt dit  opnieuw de cantate “Wohl dem, der sich auf seinen Gott” van Johann Sebastiaan Bach  in de Oude Kerk te Delft. Het  ‘Oude Kerk Bach ensemble’ onder leiding van Mark Tempelaars voert  de cantate uit.
De vesper begint om 19 uur. Voorganger is ds. Christiaan Olie, predikant van de Protestantse wijkgemeente Maranatha. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

Het is 12 november 299 jaar geleden als in Leipzig voor het eerst de cantate “Wohl dem, der sich auf seinen Gott” van Johann Sebastiaan Bach ten uitvoer wordt gebracht. “Gelukkig is degene die als een kind op zijn God kan vertrouwen !”  Het stuk is bedoeld als lofzang op God en als bemoediging voor gelovigen in tijden van moeilijkheden. Bach maakt gebruik van verschillende instrumenten zoals de hobo, de trompet en de strijkers. De cantate begint met een opening koor waarin de lofzang op God bezongen wordt. Daarna volgt een recitatief waarin een tekst uit het Johannesevangelie wordt uitgewerkt. Het stuk eindigt met een koraal waar het koor en de solo zangers samen zingen. Het werk is sinds de 18e eeuw populair gebleven en wordt nog steeds uitgevoerd in kerken en concertzalen over de hele wereld.

Eerstvolgende Cantatevespers zijn:

• 12 november Oude Kerk,
  • 28 januari Evangelisch Lutherse Kerk,

Toegang is gratis. Er wordt wel gecollecteerd voor een bijdrage in de kosten. Donaties kunnen worden overgemaakt op bankrekening  NL70RABO 0373717776 t.n.v. Prot. Gem. Delft o.v.v. Bachcantates Delft.

Verdere en actuele informatie is te vinden op de website www.bachcantatesdelft.nl