Nog geen reacties

Bachcantatevesper 4 nov. – Vertrouwen als een kind

Bachcantate- … vertrouwen als een kind (BWV 139)

Op 4 november is er een Bach cantate vesper in de Oude Kerk. Heftig maar warm- met een ontroerende opening: gelukkig de mens die zich als een kind aan God kan toevertrouwen. In het refrein keren de woorden terug: God is mijn vriend, ook weer dat ontwapende, eenvoudige vertrouwen wat troost geeft in grote benauwdheid, ook van pijn en verlies. Deze innige relatie wordt uitgewerkt in het tweede recitatief met de woorden: ik geef God wat hem toebehoort: het binnenste van mijn ziel. Het slotkoraal sluit af met de woorden: God is mijn schild, mijn hulp, mijn raad: gelukkig wie God als vriend heeft.

Het Oude Kerk Bach- ensemble en het Oude Kerk Bach- koor worden geleid door Mark Tempelaars. Organist is Francesca Ajossa. Met Charlotte Houberg als sopraan, Jan Kullmann alt en Joost van der Linden tenor. Voorganger is ds. Tina Geels. De cantate vesper begint weer om 19.00 uur in de Oude Kerk.