Bak een cake voor een vluchteling

Zondag 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Kerk in Actie roept leden van protestantse gemeenten op om een cake, appeltaart of iets anders lekkers te delen met een vluchteling. De Hofkerk en de Vierhovenkerk hebben daarom als thema: ‘bak een cake voor een vluchteling’. Met de actie wordt een signaal afgegeven dat mensen die gevlucht zijn erbij horen.

Een cake bakken voor een vluchteling. Dat is wat Lenny gedaan heeft. Annelies en Cees mochten de cake brengen naar een gezin uit Eritrea. Ze werden hartelijk ontvangen en hebben samen originele Eritrese koffie gedronken. Een leuk gesprek volgde. Met de zoon van het echtpaar als tolk. Een cake bakken voor een vluchteling en deze wegbrengen is een mooie manier om verbinding te maken. Annelies en Cees vonden het de moeite waard. Ze hopen volgend jaar op een vervolg en dat er dan meer mensen meedoen.