Nog geen reacties

Berichten uit de buurt

Sluiting De Schatkaart voorlopig van de baan

Basisschool De Schatkaart in de Harnaschpolder blijft een jaar langer open. Dat is het resultaat van onderhandelingen tussen wethouder Aletta Hekker (D66) en het bestuur van De Librijn.

 

Aanvankelijk zou de school aan het einde van dit schooljaar haar deuren sluiten. Reden: er zijn te weinig leerlingen en de afgelopen jaren zijn er volgens de directie ‘tonnen aan extra geld’ in De Schatkaart gestopt, aldus De Librijn.

Docenten, ouders, leerlingen en de Delftse   politiek pleitten   de afgelopen weken voor het openhouden van de basisschool, die volgens de onderwijsinspectie op weg was om ‘excellente school’ te worden. De gemeente heeft nu 100.000 euro gereserveerd om de school in ieder geval een jaar langer open te houden. De stichting De Librijn zal gebruik maken van deze voorziening. (Bron AD lees hier het hele artikel (  Sluiting De Schatkaart voorlopig van de baan)

Brief leerling aan premier Rutte

In de Delftse Post en op Facebook stond al de brief die een van de leerlingen gestuurd had aan premier Rutte voor het  open houden van de school.   Lees    Fabian schrijft brief naar Rutte of zijn ‘superschool’ alsjeblieft open mag blijven

Hofkerk leeft  mee met de Schatkaart

Als Hofkerk leven we mee met de  Schatkaart en hopen we dat  de school mag open blijven.  Met de Schatkaart en de Gabriëlschool die samen huizen onder het dak van het Kristal hebben we februari 2017 meegedaan aan de recordpoging om de langste pindaslinger te rijgen.

 

Ala