Nog geen reacties

Bezoek het stadsklooster in Den Haag

De ZWO van de Hofkerk organiseert op zaterdag  23 november een bezoek aan het stadsklooster in Den Haag.

Een open en gastvrij huis

Het klooster staat open voor alle mensen wonend en werkend in Den Haag. Met name mensen die op zoek zijn naar nieuwe kansen en inspiratie. Het complex bestaat uit werkplekken, woonverblijven, groepsruimten, een kapel en een tuin.

Met behulp van toegankelijke activiteiten wil het Stadsklooster een open en gastvrij huis zijn.

In 1861 namen de Broeders van Maastricht hun intrek in het landhuis dat vanaf dat moment als klooster gebruikt werd. Ook namen de Broeders van Maastricht de onderwijsinhoudelijke taken op zich. In de jaren hierna werden er nog verschillende scholen op het terrein geopend.

Collectie Kerststallen

Elk jaar rond de kerstdagen is het Stadsklooster geopend voor het publiek om de collectie van kerststallen te komen bewonderen. In de afgelopen twintig jaar heeft broeder Frans Wils een behoorlijk arsenaal aan kerststallen verzameld. Er staan kerststallen in alle soorten en maten. Het doel van het tentoonstellen van de stallen is om mensen het kerstverhaal te vertellen en hen duidelijk te maken dat de kerststal geen ‘beeld’ is van zoetsappig geloven, maar ook een afbeelding is van veel leed, vervolging en verdriet.

Aanmelden

U kunt zich voor dit bezoek opgeven via het inschrijfformulier bij de Ubuntu kraam of bij Heleen Kampherbeek mail

We verzamelen om kwart over 10 bij de Hofkerk