Nog geen reacties

Bid mee in Delft | Week van Gebed voor de Eenheid | 19 – 26 januari

Buitengewoon’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen in 2020. Jan Willem Janse, projectleider bij MissieNederland, licht het thema verder toe: “Het unieke aan dit thema is dat het ons niet alleen oproept tot buitengewone vriendelijkheid, maar ook uitdaagt om te durven ontvangen van mensen die anders zijn dan wij. Die uitdaging past goed bij de Week van Gebed voor de eenheid. Wanneer we de ander zien als bedreiging, komen we niet tot ontmoeting en zeker niet tot het vieren van eenheid.”

De Delftse kerken geven van zondag 19 t/m zondag 26 januari 2020   samen invulling aan de internationale Week van Gebed met een reeks gebedsdiensten.

Van maandag t/m zaterdag is er, telkens van 19.30 u tot uiterlijk 20.30 uur, een gebedsbijeenkomst in een andere kerk, georganiseerd door verschillende combinaties van kerken. Door die samenwerking komen verschillende tradities en stijlen bij elkaar. De gebedsbijeenkomsten zijn een mooie gelegenheid om elkaar als Delftse christenen te ontmoeten en iets van elkaars kerkelijke cultuur te ontdekken. De ene avond heeft de bijeenkomst meer het karakter van een vesper, de andere avond meer het karakter van een bidstond. In elke bijeenkomst bent u van harte welkom: een mooie gelegenheid om eens te buurten in een andere kerk.

De start van de Week van Gebed vindt plaats in de gebruikelijke trioviering van de Rooms Katholieke Sacramentskerk en de Protestantse wijkgemeenten Immanuël en Delfgauw, op zondag 19 januari om 10.00 u in de Sacramentskerk. De afsluiting is een gezamenlijke vesper georganiseerd door de Delftse Raad van Kerken in de Maria van Jessekerk aan de Burgwal, op zondag 26 januari om 18.30 u.

DATUM LOCATIE KERK/(WIJK)GEMEENTE
Zondag 19 jan
10.00 uur
Sacramentskerk
Nassaulaan 2, Delft
RK Sacramentskerk
PGD Immanuel
PKN Delfgauw
Maandag 20 jan
19.30 uur
Adelbertkerk
Minervaweg 7, Delft
PGD Vierhoven – PGD Mattheus
RK Adelbert
Dinsdag 21 jan
19.30 uur
Franciscus en Clarakerk
Raamstraat 78, Delft
RK Raamstraat
PGD Hof van Delft
ABC Kerk Delft – Vrijzinnig Delft
Woensdag 22 jan
19.30 uur
Lutherse Kerk
Noordeinde 4, Delft
ELG
PGD Binnenst-Vrijenb.
Oud-Katholieke Kerk
Donderdag 23 jan
19.30 uur
Zuiderkerk
Achterom 46, Delft
Ev. Gem. Morgenstond
Vergadering van Gelovigen
Vrijdag 24 jan
19.30 uur
Het Boek
Sandinoweg 151
Chr. Geref. Kerk
Geref. Kerk Vrijgemaakt
Zaterdag 25 jan
19.30 uur
Nieuwe Kerk Engelstalig:
ICF Delft
Redeemer Int. Church
RCCG Mount Zion
Zondag 26 jan 1
8.30 uur
Maria van Jessekerk
Burgwal 20
Raad van Kerken Delft | slotviering