Nog geen reacties

Bijpraten bij de tienerdienst

Afgelopen zondag was de 3e zondag van de maand en dus was er weer een tienerdienst. Als leiding vonden we dat we dat gewoon door konden laten gaan. Wees gerust, uiteraard met ruim 1,5 meter afstand ertussen, namelijk d.m.v. Skype. Er was een flinke groep tieners online. Erg fijn om iedereen even te zien en te spreken. We hebben uitgebreid gesproken over hoe het nu is, in deze tijd van corona en anderhalve meter afstand houden. Zowel tieners als leiding hebben daar op sommige punten moeite mee, het is saaaaiii, verveling ligt op de loer en het beperkte contact met medeleerlingen, collega’s en de kerk wordt als gemis ervaren. En sommigen voelen ook wel angst om kwetsbare mensen te bezoeken – ‘als ik ze maar niet besmet’.

Gelukkig waren er ook positieve dingen te melden: vrijwel iedereen merkt tijd over te hebben. En gaat zich nu storten op andere dingen, waar normaal geen tijd voor is, zoals bakken, koken of spelletjes. De vele initiatieven die er zijn om mensen te helpen of om op een andere manier samen dingen te doen, zijn positief. Ook de techniek, die we tegenwoordig hebben, zoals Skype, Zoom en andere programma’s om online contact te houden, is top! Eén persoon van de leiding vond het nodig de verschillende knopjes uit te proberen: je kunt anderen zo uit het gesprek gooien…(dat was minder handig, Maarten!), maar je kunt ook een leuke groepsfoto maken.

Ook hebben we tips gedeeld over hoe deze corona-tijd door te komen. Wat vaak genoemd werd, was structuur, ritme aanhouden. Dat gaan we doen: ook in mei is er weer een tienerdienst, dat keer willen we weer een thema behandelen.