Nog geen reacties

Binnenstadskerken open voor bezinning en gesprek

Nieuwe Kerk tot aan Kerst drie middagen per week open voor bezinning en gesprek

Het moderamen van de Algemene Kerkenraad heeft na overleg met de BVO besloten dat vanaf komende maandag  (16 November) Delftenaren op maandag- t/m woensdagmiddag van 12.00-15.00 u even kunnen binnenlopen in de Nieuwe Kerk voor een moment van bezinning, een gebed of een luisterend oor. Op de andere middagen is de Maria van Jessekerk hiervoor geopend. We vinden het belangrijk dat we in deze moeilijke tijd, waarin veel ontmoetingsplekken gesloten zijn, als kerken beschikbaar zijn.

Openstelling van de binnenstadskerken draagt daar een steentje aan bij. Ook als vanaf 19 november de Nieuwe Kerk doordeweeks weer museaal geopend is, willen we Delftenaren de gelegenheid bieden op de genoemde tijden voor bezinning of gesprek binnen te komen zonder toegang te betalen.

Vrijwilligers gezocht

Voor de openstelling van de Nieuwe Kerk zoeken we vrijwilligers die in de kerkzaal beschikbaar zijn voor een praatje en erop letten dat alles goed verloopt, of die bij de deur mensen willen ontvangen. Wie wil helpen om als vrijwilliger deze openstelling  in de komende anderhalve maand mogelijk te maken op maandag-, dinsdag- of woensdagmiddag (1 middag per week of een andere frequentie)? We vragen de bezoekers de geldende maatregelen m.b.t. afstand houden e.d. in acht te nemen.

Voor aanmelden of vragen: René Strengholt, rene.strengholt@gmail.com, 06-17008025.