Nog geen reacties

Burgemeester en wethouders spreken met buurtbewoners

Dinsdag 6 maart kwamen Burgemeester Marja van Bijsterveldt met de wethouders naar de Voordijkshoorn.  Een dag lang liepen ze door de wijken en hadden ze gesprekken met de winkeliers, sport- en andere organisaties, scholen met de wijkagenten en buurtbewoners.

Veiligheid en sociale samenhang

’s avonds was er tijd voor de buurtbewoners om hun vragen en oplossingen voor de wijk af te stellen aan de burgemeester en wethouders. Daarbij ging het o.a. over parkeervraagstukken in de Ecoduswijk, over verkeersveiligheid op de van Foreestweg, over zwerfafval en over de sociale samenhang in de buurt.

De Buurtverbinders  van www.kijkopdevoordijk.nl  zorgden voor soep en broodjes. Zij vertelden hoe zijn met het beheer van de website een digitaal dorpsplein willen creëren voor de wijk.  Daarnaast willen zij met marketen en het Eetcafé  Onder de Pannen de levendigheid en de samenhang in de wijk bevorderen. 

Bewoners vonden het heel positief dat de politiek zo naar de wijk kwam en zich op de hoogte stelde van er leeft in de  buurt.

Heb je het gemist? 
Niet iedereen was even goed op de hoogte van het bezoek van B&W. De burgemeester liet weten dat ze op deze manier telkens een van de wijken van Delft aandoen en dat ze ook weer zou terugkomen, maar dat als je in de tussentijd haar vragen wilt stellen je haar kan bereiken via haar Facebookpagina.