Cantate | Kerst, gezongen en gezegd | 18 dec

Kerst, gezongen en gezegd 2022

Zondag 18 december  om 19.00 uur in de Oude Kerk, Markt 80 in Delft

Dit jaar pakt vocaal ensemble Gaudio na twee jaar te hebben moeten overslaan vanwege corona, de draad weer op. In de regio Rotterdam brengt zij dit jaar in een drietal kerken gewoontegetrouw weer een programma naar de Engelse traditie van het Festival of Lessons and Carols. Zij doet dit onder de titel ‘Kerst, gezongen en gezegd’.

Koorzang en samenzang van kerstliederen vormen een sfeervol geheel, afgewisseld met orgelspel, bijbelfragmenten en gedichten. Dit jaar staan naast een aantal bekende advents- en kerstliederen onder andere ook het Magnificat in Bes op. 10 van Sir Charles Villiers Stanford , het dubbelkorige Ehre sei Gott van Johann Michael Bach en O Radiant Dawn van James MacMillan op het programma.

Gaudio hoopt ook dit jaar weer veel toehoorders een mooi uur van voorbereiding op Kerstmis te bieden. Na afloop van het programma is er de gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een glaasje glühwein of een kop koffie of thee.

De naam Gaudio (uit het Latijn) betekent “voor de vreugde” en dat past prima bij dit gezelschap, waarin beroepsmusici en amateurs samenwerken. Gaudio telt 25 leden.

Dirigent is Wouter Blacquière en als organisten werken mee Niek van der Meij, Bert Roest en Aad Zoutendijk.

De uitvoeringen zijn op

• zondag 11 december om 20.00 uur in de Grote Kerk van Vlaardingen,  Markt 63,
  • zaterdag 17 december om 16.00 uur in de Dorpskerk, Dorpsstraat 3 in Schipluiden
  • zondag 18 december  om 19.00 uur in de Oude Kerk, Markt 80 in Delft (vesper),
  • Toegang is gratis, wel is er gelegenheid om een vrijwillige bijdrage te geven om deze vespers in stand te houden.
  • Meer informatie vind u op www.gaudio.nl

Download de flyer Cantatevespers Delft 2022-2023