Nog geen reacties

Cantate Vespers Jubileert


Bach Cantate Vespers 20 jaar!

Johann Sebastian Bach componeerde voor elke zondag van het kerkelijk jaar een cantate, een muziekstuk voor een of meerdere zangers en begeleiding van orgel en andere instrumenten. In elke cantate van Bach staat een ander Bijbelgedeelte centraal.  Alweer voor het twintigste jaar klinkt er tenminste vijf keer per jaar een cantate van de zondag in een Vesper in de Oude Kerk en dit jaar voor het eerst ook in de Nieuwe kerk.  Bach Cantate Vespers Delft viert dit 20-jarig jubileum met twee extra uitvoeringen. Op zondag 10 november wordt het Magnificat uitgevoerd en op zondag 5 april de Johannes-Passion.

Vesper 29 september

Maar er wordt ‘afgetrapt’ op 29 september met „Jauchzet Gott in allen Landen!“ BWV 51. Juich voor God in alle landen! Het is niet heel duidelijk bij welke lezing Bach deze cantate heeft geschreven. Wel heeft hij aan deze cantate toegevoegd: voor algemeen gebruik. God loven kan immers altijd.

Dit keer geen koor, wel een sopraan, Andrea Tjäder. Dirigent is Mark Tempelaars en organist is Vincent de Ridder. Voorganger is Robin Voorn, pastoor van de Oud-Katholieke parochie Delft.

De vesper op 29 september begint om 19.00 uur in de Oude Kerk te Delft.

Download de jubileumflyer met alle Cantate vespers in 2019-2020