Nog geen reacties

December 2023 in foto’s

December in HI4 en Delft 2023

Op de pagina December in HI4 en Delft 2023 staat wat er in december en rond de kerst te beleven is. o.a. de kerst(nacht)diensten, de kerstmusical, de kerstinloop.

Kerstpagina Raad van kerken Delft

Op de speciale kerstpagina van Raad van Kerken Delft  en de vervolgpagina’s activiteiten en vieringen  vindt u een overzicht van alle activiteiten die rondom de Kersttijd in diverse Delftse kerken worden georganiseerd.

Hieronder december in foto’s


Nasra Keuken

Donderdag 30 november opende Nasra haar keuken. Het was een lekkere en gezellige maaltijd in de Hofkerk. Nasra wil graag koken en in het nieuwe jaar een community keuken opzetten, waar mensen uit de buurt kunnen komen. De ene keer in de Parel en de andere Keer in de Hofkerk.


Sint in de Lutherse kerk

4 december – Het heerlijk ochtendje is geekomen. In de Lutherse Kerk had de Sint had wat cadeautjes gebracht. En de kennis over Sinterklaas werd getest met een leuke kwis


Orange the World

nov-dec -De vlag hing uit om aandacht te schenken om het geweld tegen vrouwen te stoppen. Veel vrouwen en meisjes maken geweld mee, in pesterijen, in woorden en klappen, in seksueel geweld, misbruik en verkrachting.

Aandacht werd geschonken in gebeden met een oranje kaars. Maar u/jij kan ook mee doen door een pledge (een eed) te ondertekenen. Je onderschrijft daarmee de volgende punten. Onderteken de medestander pledge hier

1. Ik gebruik geen geweld tegen vrouwen en meisjes
2. Ik neem vrouwen en meisjes die geweld melden serieus en steun hen bij het vinden van hulp
3. Ik doe wat ik kan om te zorgen dat vrouwen en meisjes zich veilig kunnen voelen
4. Ik draag bij aan het doorbreken van het taboe rond praten over geweld tegen vrouwen
5. Ik spreek mensen in mijn omgeving aan op grensoverschrijdend gedrag


Kerstattenties wat aandacht doet iedereen goed

8 december – De kerstattenties worden ingepakt. De kerstbrieven gaan in de enveloppen. De bezoekmedewerkers halen hun pakketjes op. Er is tijd om even bij te praten.

Zondags gaan de laatste pakketjes en brieven weg.

Pastoraal team, bezoekmedewerkers , bezorgers, hartelijk dank voor jullie inzet


De kerstboom

8 december – De kerstboom wordt neergezet en opgetuigd. Hij staat!


Voedselbank inzameling

9 december – In de Hofkerk worden producten ingezameld voor de Voedselbank.


Afscheid David Knibbe in de Wipmolen

10 december – In de Wipmolen neemt de wijkgemeente Immanuël afscheid van Ds. David Knibbe. Vrijdag 15 december is er een afscheid in de Vierhovenkerk en zondag 17 december de officiële losmaking. Lees meer > Ds. David Knibbe neemt afscheid

De cantorij van Immanuël zingt bij het afscheid. Cantrix Sabine Geerlof toegesproken door de voorzitter van de kerkenraad Joop van Doorne. In januari gaat de cantorij op een wat andere manier werken: na jarenlange inzet met meer meerstemmige stukken gaan ze nu eenstemmige liederen instuderen (niet alle stemsoorten zijn meer aanwezig). Ze blijven wel hun medewerking aan de diensten verlenen. Op maandagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur wordt er gerepeteerd. Alle leden van de cantorij werden verrast met een bos bloemen.


Kim Schoonderwild bij Koffieochtend

12 december – Bij de koffieochtend is Kim Schoonderwild te gast. Kim is de kunstenares die in het Feest van de Geest (rond hemelvaart en pinksteren) in de Hofkerk haar kunstwerken zal tentoonstellen. Voor dit festival waarbij in 12 Delftse kerken kunst te bewonderen is, maakt Kim één nieuw werk, geïnspireerd op het thema “Troost.” Om zelf inspiratie op te doen ging ze het gesprek aan met bezoekers van de koffieochtend. en vroeg hen wat Troost voor hen betekent.


Lichtjesavond op zoek naar de 3de wijze

12 december – Op lichtjes avond is het nat. Maar niet in de Oude kerk. Mooi zingen de koren. Er worden kaartjes geschreven voor de kerstkaartmissie, wensen op een ster, kaarsje worden in de stal gezet. En er lopen 2 wijzen op zoek naar de derde wijze

Buiten in de regen vragen studenten van SVD (Studentenvrijwilligerswerk Delft) wie nog een kerstpakket verdient, of als je vrijwilligers wil worden bij het inpakken.


Fantastisch Frozen Foreest

13 -17 december – Op het van Foreestplein openen Elza en Olav Fantastisch Frozen Foreest. Er wordt gezellig geschaatst op de ijsbaan, kinderen maken kerststukjes. Een sneeuwpop en kerstman lopen rond en er is gezellige muziek o.a. van de De Delft Blue Big Band.


Kerstmarkt 015 Connect

15 december – Bij het Kruithuis komen veel tiener van allerlei jeugdgroepen uit de kerken van Delft en omstreken. Sa,men met hun ouders en vrienden en vriendinnen lopen ze langs de kramen. Als ze hun opdrachten doen verdienen ze snack. De band van CSR verzorgt een kleine viering. Er worden ook kaarten geschreven voor de Kerstkaart Missie


Afscheid ds. David Knibbe

15 december – In een koude Vierhovenkerk wordt David Knibbe hartverwarmend bedankt voor al zijn werk in als dominee.

David bewondert het kunstwerk “Jij en ik” dat hij cadeau kreeg van de HI4 wijkgemeenten.


Bloemschikking

17 december  – Bloemschikking voor Advent


Kerstfeest met onze vrienden met een beperking

18 december Vierhovenkerk


De Delftse Kerst

18 en 19 december – In de studentensociëteiten van Virgiel en DSC zijn de tafels mooi versierd. Veel ouderen en allengaanden worden getrakteerd op een lekkere lunch en High Tea. En hangt een gezellig sfeer. en die wordt verhoogt door door live muziek en een muziekbingo.

Bij Virgiel zijn wethouders aanwezig. En tot onze verrassing komt de Burgemeester nog even langs bij DSC.

De studenten van SVD (Studenten Vrijwilligerswerk Delft) en van Oma’s Soep gaan even met de burgemeester op de foto.

21 december – 1000 kerstpakketten worden ingepakt en bezorgd bij mensen, die wat extra liefde en aandacht kunnen gebruiken


Kerstmusical De Kleine Klok

De Kerstmusical De Kleine Klok klonk als als een klok Bedank aan iedereen die dit tot een succes heeft gemaakt, de kinderen op hte podium, de begeleidingsgroep, de regies en dans, de podiumbouwers en vele anderen.


Gour-met-tieners

De tieners  sluiten het jaar gezellig door samen te gourmetten