Delfts Nieuws 2024 12 januari

Haardvuurweek van 3- 10 februari 2024

Deze vakantieweek wordt georganiseerd door Stichting SIV voor mensen met een lichamelijke beperking. Locatie: Nieuw Hydepark in Doorn. De folders liggen in de  kerken of vraag een diaken.

De kosten zijn € 810 en eventueel vervoer € 50 voor een enkele reis. Wanneer de prijs een bezwaar is, overleg dan even met een diaken.

Present Delft zoekt groepenbegeleider

Wil je graag meebouwen aan een samenleving waarin het gewoon is om naar elkaar om te zien? Dan is dit misschien iets voor jou: Present Delft is op zoek naar een groepenbegeleider voor gemiddeld 4 uur per week. (flexibel in te delen) Als groepenbegeleider bereid je onder andere projecten voor en begeleid je groepen tijdens de uitvoering van een project. Als je meer wil weten wat de functie precies inhoud, kijk dan op de stichtingpresent.nl/delft/, of informeer bij Helma Sollie (0655013459) of Dorothea Langeveld (0637558605)

Meet&greet van Educatie Jongeren in Ontwikkeling (EJO) Burundi

MARCUSKERK | 13 januari | 20.00 u| Bovenzaal

Meet en greet  Isaac,  de Burundese medicijnenstudent. Isaac komt iets vertellen over zijn leven en ontmoet graag de mensen die zorgen, dat hij in Cuba kan studeren.  Isaac is al een tijd aan het studeren in Cuba. Hij volgde in Burundi onderwijs aan ‘onze school’. Dankzij een kleine beurs en veel hulp uit Nederland kan hij medicijnen studeren aan de universiteit in Cuba. Eén keer tijdens zijn minstens zesjarige studie, mag hij naar huis om zijn familie en vrienden te zien. Dat is deze kerstvakantie. Op de terugweg van Burundi naar Cuba, logeert hij een paar dagen in Delft.

Dit is dé kans om hem te ontmoeten! Isaac spreekt vele talen, maar geen Nederlands. Het lijkt ons handig om vragen, die er nu al zijn, aan ons te mailen: ejoburundi@gmail.com, dan zorgen wij dat ze bij Isaac terechtkomen.

Ook zullen Mattie en Ditte Mostert, die eind november het onderwijsproject in Burundi bezochten, iets vertellen over hun avontuurlijke reis. EJO Burundi is een project voor onderwijs en ontwikkeling van jongeren in Burundi, dat al enige jaren gesteund wordt door de PG Delft.

Ditte Mostert-Bok