Nog geen reacties

Delftse Bijbelquiz 29|10

Maandag 29 oktober organiseert  de werkgroep NBG Delft (voor de zevende keer)   een Delftse Bijbelquiz. Deze zal plaatsvinden in het Stanislascollege aan het Reinier de Graafpad 1 in Delft (parkeren kan bij sportvereniging Den Hoorn). De school is vanaf 19.30 uur open en de koffie/thee staat klaar. De quiz begint vervolgens om 20.00 uur en is voor 22.00 uur afgelopen. Leden van de ABC kerk zijn de gastheer.

 De plaatselijke quiz heeft dezelfde opzet als de TV-quiz, maar een andere inhoud. Deelnemers spelen met elkaar in teams van verschillende samenstelling een Bijbelquiz vol humor, doordenkertjes en interessante weetjes. De quiz bestaat uit een aantal rondes van meerkeuzevragen. Welk team scoort het hoogst en wie wordt de beste individuele speler? Wie gaan er naar huis met een leuke prijs?

De Bijbelquiz is voor iedereen  vanaf ongeveer 12 jaar, die graag zijn/haar Bijbelkennis wil testen en vergroten samen met andere Delftenaren. Je kunt een team vormen met bijvoorbeeld buurtgenoten, leden van je kerk, collega’s, studenten, jongeren, mede-catechisanten, leden van je kerkenraad, etc.

Presentator van de avond is dit jaar Mechteld van Doorninck, radiopresentator en theoloog. 

Wat doet het NBG?

Het NBG zet zich in om wereldwijd de Bijbel te (helpen) vertalen, te verspreiden en het gebruik te stimuleren (denk voor de Nederlandse situatie bijv. aan de NBV en de Bijbel in Gewone Taal.) Minstens de helft van alle giften wordt gebruikt voor Bijbelwerk in het buitenland, bijv. in Latijns-Amerika en in West-Afrika. De hulpverlening krijgt zo nodig ook vorm in alfabetiseringscursussen.

Voor meer informatie over het NBG kunt u contact opnemen met: Jos de Visser, E-mail: j_devisser@hotmail.com