Nog geen reacties

Doelen bezinningsactie 2022

De Protestantse Gemeente Delft zet in de 40-dagentijd één buitenlands doel en 2 delftse doelen centraal. De doelen van de bezinningsactie zijn:

 • Nepal – GEHANDICAPTEN HOREN ER HELEMAAL BIJ
  • Klik hier voor uitgebreide informatie  (project 1027)
 • De Johanniter Hulpgroep Delft
  • Klik hier voor informatie  (Delft voor Elkaar)
  • Klik hier voor informatie  (Johanniter Nederland)
 • Speelgoedbank Delft
  • Klik hier voor informatie  (speelgoedbankdelft.nl)

Nepal – GEHANDICAPTEN HOREN ER HELEMAAL BIJ

In Nepal tellen mensen met een handicap nauwelijks mee. Zij zijn volgens de heersende hindoereligie vervloekt door de goden. Christenen en kerken in Nepal ontdekken dat de Bijbel iets anders leert en willen een ander geluid laten horen. Zij willen een naaste zijn voor doven, blinden en andere gehandicapten in hun midden. Samen met International Nepal Fellowship (INF) stimuleren en ondersteunen kerken initiatieven ten bate van mensen met een handicap. Dat kan een training gebarentaal zijn voor gemeenteleden, een rolstoelvriendelijke helling bij de kerk of een vak training voor gehandicapte jongeren.


De Johanniter Hulpgroep Delft – HULP AAN KWETSBAREN IN DE SAMENLEVING

De kerkelijke hulpgroep is op 12 september 1990 opgericht door de Hervormde diaconie in samenwerking met de Gereformeerde diaconie. Ging het in de beginjaren vrijwel alleen om interne hulpverlening, vanaf 2005 bieden ze steeds vaker ook zorg aan Delftenaren buiten de kerk.

De Johanniter Hulpgroep biedt hulp aan zwakkeren in de samenleving die veelal geen kring van mensen hebben om op terug te vallen, zoals ouderen, mensen met een uitkering en nieuwe Nederlanders met een verblijfsvergunning. In toenemende mate wordt er ook een beroep op de groep gedaan voor mensen die in een begeleidingstraject of schuldsanering zitten.

Er worden activiteiten georganiseerd voor zowel ouderen als gezinnen met kinderen.

Voorbeelden hiervan zijn, een vaartocht door het Westland, bezoek aan Madurodam en Sealife. Of de maaltijd in de Hofkerk

Daarnaast bestaat de hulp uit een bezoekje aan iemand die dat nodig heeft; Wandelen met iemand die alleen niet meer buiten komt; Samen winkelen of gezellig ergens een kopje koffie drinken; De krant voorlezen aan iemand die dat zelf niet meer kan; Begeleiding naar het ziekenhuis of arts bezoek;• Een wandje witten, een lamp ophangen, kleine klussen in huis doen.

Contactpersoon: Peter Beuman, 06 – 48051519 peterbeuman@live.nl


De Speelgoedbank Delft – ALLE KINDEREN WILLEN SPELEN

Het initiatief voor een speelgoedbank ontstond in november 2020 bij enkele enthousiaste en bewogen Delftenaren. Vanuit het besef dat er in Delft veel kinderen zijn die nauwelijks of geen speelgoed hebben, omdat er thuis geen geld voor is. Per 1 september 2021 begon de uitgifte van speelgoed.

In Delftstede zijn twee ruimten beschikbaar. Eén daarvan is de “speelgoedwinkel zonder kassa”. Inmiddels hebben al 1.750 kinderen veel plezier van hun nieuwe speelgoed.

Speelgoed is een belangrijk hulmiddel in de ontwikkeling van kinderen. Ze zijn actief bezig, kunnen zich ermee ontspannen en leren zo spelenderwijs.

Meer informatie kunt u vinden op: www.speelgoedbankdelft.nl of stuur een e-mal naar: info@speelgoedbankdelft.nl


Doneren

Wil u een bijdrage aan de bezinningsactie? Uw bijdrage kunt u overmaken op bankrekeningnr. NL37RABO0373736703 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Delft.