Nog geen reacties

Droogte in Oeganda

Droogte in Oeganda …geen water en eten …….minder naar school…..

(Een bericht van de Mother Aïda foundation)

Vier maanden heeft het niet geregend in Oeganda en dat heeft een enorme impact. Mensen moeten ver lopen voor water, het schaarse voedsel wordt duurder en de mensen missen een oogst dit jaar en dus hun inkomsten.

In Lira op de Mother Aïdaschool  is in de afgelopen maanden een waterput gemaakt. Vanuit een diepe bron wordt het water opgepompt met een solar pomp. Een enorme verbetering voor de school en de community, mede dankzij de donaties uit Nederland.

Ook hebben een aantal nieuwe gezinnen weer een geit gekregen en die is hard nodig want er is geen oogst om te verkopen en het schoolgeld kan vaak niet betaald worden.

Veel gezinnen hebben op dit moment net genoeg geld voor één maaltijd per dag . Op de Mother Aïdaschool krijgen de kinderen tussen de middag een maaltijd waar de ouders een eigen bijdrage voor geven. Dit geld  is er nu niet en dus worden sommige kinderen thuis gehouden.

Wij willen dat de kinderen naar school kunnen en in ieder geval één goede maaltijd per dag krijgen en investeren daarom het komende kwartaal, éénmalig in schoolmaaltijden voor de leerlingen. Voor het volgende kwartaal lijkt er wel voldoende voedsel te zijn. Voor de langere termijn zullen we investeren in schoolvoeding zoals kippen (eieren en vlees)  en een eigen koe (melk) voor de school en een evt. schooltuin zodat het geven van een schoolmaaltijd minder afhankelijk wordt van het inkomen en bijdrage van de ouders.

We zullen de komende tijd door blijven gaan met het geven van geiten aan de nieuwe gezinnen. Dit blijft nodig omdat veel mensen in de regio komen en weer gaan. Elke geit is welkom en we zijn blij met de vele geiten die er steeds gedoneerd worden.

Het geld van de overige acties zoals het bloemschikken en de pannenkoekmaaltijd willen we gebruiken voor het voedselprogramma en het verder opbouwen van de school. Uw bijdrage is heel erg welkom!

15 Juli vertrekken wij naar Oeganda om daar samen met de lokale bevolking te werken aan het verder ontwikkelen van de school en community. U kunt ons volgen op de blogs op de website die we , als er stroom is, zullen plaatsen.

Ook zullen we verslag uit brengen na onze reis hoe uw donaties zorgen voor verbetering van de leefomstandigheden.

Na de kerkdienst van 23 juni in De Hofkerk zullen we nog iets uitgebreider vertellen over de realisaties en plannen.

Uw bijdrag is van harte welkom op : NL 63 RABO 0323 3851 84  t.n.v Mother Aida m. de vries koppejan of via de website www.motheraida.org

Een hartelijke groet ,

Lydia Amongi

Meta de Vries