Nog geen reacties

€ 1310 Pannenkoekenmaaltijd Hofkerk naar Mother Aïda Foundation

De pannenkoekenmaaltijd in de Hofkerk op 19 juni heeft  € 810,90 opgebracht voor De Mother Aïda Foundation in Oeganda. De ruim 60 deelnemers aan de maaltijd genoten van de grote stapels pannenkoeken.

Peter Siepman, een van de initiatiefnemers,  heette  op zijn joviale manier iedereen welkom op de gratis maaltijd. En wees daarna meteen op de bus voor het goede doel; De Mother Aïda Foundation. Die bus moest vooral gevuld worden. De diaconie van de Hofkerk had al 500 euro geschonken en Siepman hoopte dit met de maaltijd te verdubbelen. Dat lukte ruimschoots. Het totaalbedrag is € 1310,90.

De Mother Aïda Foundation wordt in Delft ondersteund door Meta de Vries. De Foundation zorgt voor geiten voor de gezinnen rond de plaats Lira. Met de geiten kunnen de gezinnen zorgen voor schoolgeld voor hun kinderen.  Er lopen nu ruim 270 geiten rond.  In Oeganda was er dit jaar een grote droogte die zorgde voor een slechte oogst. Er is daarom een waterput geslagen. De opbrengst van de maaltijd is dan ook voor de schoolmaaltijden van de kinderen.  Daarnaast wil de Mother Aïda Foundation beginnen met kippen. Meta de Vries: Zo hopen we dat door verschillende voedselbronnen, de mensen minder afhankelijk zijn van de ene oogst. Meer informatie op www.motheraida.org/nederlands

Bekijk het album Pannenkoekenmaaltijd 2019