Nog geen reacties

Een brug slaan om elkaar beter te leren kennen

Het platform Bruggen bouwen Delft  wil een brug slaan  tussen alle Delftenaren ongeacht nationaliteit  of identiteit, kleurn geslacht of (on-)geloof. Dat staat in de het manifest  Delft, stad van verbinding, dat ook de Hofkerk heeft ondertekend.

In  de nieuwsbrief  van BruggenbouwenDelft van  mei maken zij op attent op verschillende activiteiten  om een brug te slaan.

11 mei | Het geluid van vrijheid

Op 11 mei organiseert het platform Bruggen Bouwen Delft Het geluid van vrijheid in de Lutherse Kerk, Noordeinde 4, 20.00-21.30 uur. O.a. Ruji, singer-songwriter, Moaz Badwan, Syrische verteller, Salem Kafa, Syrische dichter, Edwin Vermeij, pianist, en Ton van Graas,  accordeonist, laten hun geluid van vrijheid horen. U bent van harte welkom!

Uiteraard is de toegang gratis. Om de kosten te dekken houden we na afloop een inzameling.Het platform organiseert deze avond in de maand van de (gast)vrijheid. “We noemen het ook wel een waarden-volle ontmoeting. Vrijheid is één van de universele waarden. Geen mens kan leven zonder een vorm van vrijheid. Hoe we deze waarde temidden van andere mensen invullen, dat is persoonlijk.

Vrijheid van geweten, van (on)geloof, vrijheid van huidskleur, geslacht. Van zijn en geest, ieder mens heeft zijn eigen verhaal. Die verhalen horen we graag op 11 mei in ‘het geluid van vrijheid,” aldus de organisatie.
Nodigt u ook familie of vrienden uit om samen de vrijheid te vieren? We beginnen met koffie en thee  (19.45 uur).

11 juni | pater Frans wandeling, voor iedereen

Wij, Jezuïeten van de Stanislaskapel, nodigen u uit voor een korte wandeling, geïnspireerd door pater  Frans van der Lugt (1938 Den Haag – 2014 Syrië).
Aansluitend is er een live-presentatie via Skype door Tariq Ramadan (Professor of Contemporary  Islamic Studies, University of Oxford) met als titel ‘Islam, The Essentials’ (in het Engels. Het publiek kan hem daarna vragen stellen).
De wandeling is over een afstand van bijna 6 km. De start is om 13.00 uur in een zijkapel van de Stanislaskapel, Westplantsoen 73, 2613 GK Delft, die is gewijd aan pater Frans.