Nog geen reacties

Een gekooide duif

Voor de pinksterdienst van 2020 heb ik mensen gevraagd om antwoord te geven op de vraag

Wat geeft mij/ons kracht? Wat hoop ik voor na  de coronacrisis? Wat heb ik (hebben wij) geleerd van deze coronatijd? Op de vraag kreeg ik meer reacties dan ik gedacht had. Hartelijk dank hiervoor. Hieronder heb ik ze verzameld. 

Een witte duif in een kooi.  Een treffend beeld voor pinksteren.  van de Geest die moet vliegen, maar nu noodgedwongen vast zit. Wat speelt zich af in het koppetje van de duif? Waar droomt hij van? Waar wil hij heen vliegen? Hoe kan hij op afstand en toch dichtbij vrede, troost en hoop brengen?

En dan gaat de kooi open. Eerst een beetje en dan langzaam steeds verder. Is de duif er klaar voor? Durft hij uit te vliegen? Heeft hij genoeg moed en vertrouwen getankt? Om de hemel  naar de aarde te brengen?

Download >> De geest krijgen in Quarantaine

Pinksteren-2020-geleerd-in-Coronatijd-1