Een maand in het leven van een dominee

Dominee zijn is een afwisselend beroep. Je mag mensen bezoeken , viering leiden en overdenkingen schrijven. Maar je maakt komt ook bij allerlei bijeenkomsten over het samenleven in Delft. We wandelen met je door de maand juni

8 juni. de leiding van de HI4 kinderdienst overlegt over het nieuwe seizoen. Er komt weer een kerstmusical en komend seizoen willen we een keer Kliederkerk doen. v.l.n.r. Herbert, Saskia, Florien, Gabriëlle, Margreet, Mariek, Nikoletta, Barry. Op de foto missen nog Dana, Janine, Christiane
15 juni Ik (Fred) ben aanwezig bij het toneelstuk Au!derdom over oudermishandeling. Na het toneelstuk is er een paneldiscussie
17 juni. De stekjesmarkt in de Hofkerk. Gezellig en leerzaam (een uur bij-les gehad van de imker) veel stekjes verkocht ( en later ook nog) en het heeft meer dan 250 euro opgebracht voor het HI4-ZWO project. Geslaagde ochtend!
18 juni Met de ‘Hofjongeren’ zeilen we op de Vinkeveense plassen. Lekerk bijpraten, uitwaaien en bbq-en. Dank je wel Maarten dat het weer kon!
19 juni. Caroline is bij een rondleiding van de COA aan het Manderspark. Ze ziet hoe de vluchtelingen in Delft worden opgevangen. (Foto Delft op Zondag)

19 juni. Omdat het zo warm is vergadert de Diaconie van Hofkerk buiten. Annelies Peterse krijgt een bloemetjes van Meindert Kroese, omdat het haar laatste vergadering is

20. juni. Met de collega dominee’s en kerkelijk werkers van Delft en omgeving zijn wij op bezoek bij de Technische Universiteit. Professor Chris Verhoeven vertelt over robotica en kunstmatige intelligentie (artificial intelligence).
We staan ook stil bij een boom die geplant is in nagedachtenis aan een student die zelfmoord gepleegd heeft
20 juni. We zijn aanwezig bij de presentatie van het rapport over het slavernij verleden. Wat valt op? Delft heeft flink geprofiteerd van de slavernij. In het bestuur van Delft zaten veel vertegenwoordigers uit de VOC of WIC. Diaconie en kamer van charitate hadden aandelen in de VOC. Maar vraag ik me af is de rol geweest de kerken in de slavernij. Praatten zij het goed? En zo hoe kan dat? Het bijbel spreekt toch dat mensen gelijk zijn? Ze leest over het volk Israël, dat bevrijdt wordt uit slavernij? Hoe kan het dat ze mensen zien als handelswaar en niet als mensen?
21 juni. Het wordt onderhand traditie. Met deelnemers van het leerhuis bezoeken we de tentoonstelling in de Oude Kerk van Henk Helmantel. Wat kan die man precies schilderen, als of je de glazen zo van het schilderij kan pakken
21. juni Na de tentoonstelling een lekker bakkie en taart. Bedankt Margreet!
25 Juni in de Midzomerviering krijgt iedereen de mogelijkheid om zelf met het thema Verwondering om te gaan. deze groep probeert de bloemenquiz op te lossen
25 juni Na de Midzomerviering maken de jongste kinderen die meegaan op het KinderKerkKamp al even kennis met een Picknick op het veldje achter de kerk.
27 juni. Caroline en Gerdy Verschuure overleggen met Taco Smit en Dick van Loenen van de Evangelische Lutherse Gemeente over de fusie met de Protestantse Gemeente Delft in het bijzonder de Hofkerk.