Nog geen reacties

Feestelijk afscheid koster Peter Beuman

Met  een hele vrolijke en muzikale viering werd zondag 10 juni afscheid genomen  van Peter Beuman als  koster van de Hofkerk.   Sinds 1990 was Peter  koster  en  in die tijd  heeft hij veel  dingen meegemaakt in de Hofkerk.  Een aantal van de orkesten    die in de Hofkerk repeteren was op deze zondag aanwezig. The Fullgospel Mission Church zong  swingend  hun worship-songs, Delft Blue  zong het tafelgebed en het Delfts Symphonie orkest speelde  tijdens  het  avondmaal.

Tijdens de  viering waren er verwijzingen naar het kosterschap. Zo was het gebed voor de nood van de wereld verweven met wat een koster doet. De kinderen wisten goed wat een koster doet en zij maakten als bedankje een vaasje vol handjes.

Fullgospel Mission Church
Delft Blue
Delft Symphonie Orkest

De dienst was samen voorbereid met Peter  en had als titel Vriendschap voor het leven.

In de overdenking ging ds. Caroline der Nederlanden in op  het  gedeelte van Matteüs 25  waar Jezus zegt dat waar je naakten hebt gekleed en armen hebt gevoed je  Jezus zelfs hebt gekleed en gevoed.   Zij vertelde dat in deze gelijkenis een verbinding wordt gelegd tussen hemel en aarde, tijd en eeuwigheid, tussen woord en daad,  en God en mens  (verticaal en horizontaal) Zij besloot met het gedicht    ‘Als ik je deze week tegenkom, God’

Na de viering bedankte  Peter Beuman   de  gemeente  en gaf  aan de voorzitster Marieke Smit een ingelijste foto met een spreuk van Mahatma Gandhi;  wees de verandering die jij in de wereld wenst te zien   .  Op de foto zijn handen te zien van mensen die zich warmen aan een vuur.

In het bijzonder bedankte Peter Beuman hij Roland Bezemer en Soha  die hem   erg hadden geholpen.

Bram  van de Spek en Lida ’t Hart bedankte Peter voor zijn grote inzet in al de jaren  en overhandigde hem een cheque  voor een tuinset. en wensten hem en  zijn vrouw Carla alle goeds voor de toekomst.

Vervolgens zette  de muziekgroep swingend in   met hun versie  van Peter Koelewijns Kom van dak  af, Blijf van mijn kerk af

Klik hier voor    Liedtekst bij afscheid Peter Beuman

Foto’s  (van Fred van Helden en Willem Annema) zijn te zien in het album   Afscheid koster Peter Beuman