Nog geen reacties

Feestweek bij ingebruikname Nieuwe Kerk 13-17 nov.

De restauratie en herinrichting van de Nieuwe Kerk zijn voltooid. Hiermee komt een einde aan een intensief traject van 4,5 jaar. Een feestweek in november bekroont de officiële ingebruikname van de Nieuwe Kerk. Hartelijk welkom op één van de gratis toegankelijke activiteiten in de feestweek.

Tijdens de feestweek organiseren we iedere avond een gratis toegankelijke activiteit waarin we de Nieuwe Kerk presenteren aan de inwoners van Delft. Iedere avond zijn de deuren van de Nieuwe Kerk vanaf 19.30 uur geopend, het programma begint om 20.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om de Nieuwe Kerk te bezichtigen onder het genot van een hapje en drankje.

Maandag 13 november | Restauratielezing
De restauratie van de Nieuwe Kerk werd begeleid voor Van Hoogevest Architecten. Gijsbert van Hoogevest vertelt meer over het gehele restauratieproject, terwijl Ron Verduijn in gaat op de herinrichting van de Nieuwe Kerk.

Dinsdag 14 november | Concert Harmoniekapel Delft
Op deze avond geeft de Koninklijke Harmoniekapel uit Delft een spetterend concert met onder andere bekende klassieke werken, maar ook wordt er muziek gespeeld uit bekende films.

Woensdag 15 november | Stadsgesprek: Delft maken we samen!
Delft is een bonte mix van allerlei mensen. Hoe gaan we in onze stad met elkaar om. Samen met burgemeester Marja van Bijsterveldt en Ds. Arnold Vroomans gaan we in debat over dit thema. Praat u mee?

Donderdag 16 november | Concert The Psalm Project
De psalmen behoren tot de oudste bekende liederen. De band The Psalm Project heeft ze in een nieuw jasje gestoken. Eigentijds, actueel en heel dichtbij. Kom luisteren naar een prachtig eigentijds concert met inhoud!

Vrijdag 17 november | Presentatieconcert Bätz-orgel
Het monumentale Bätz-orgel is ook gerestaureerd en klinkt weer als nooit tevoren. Tijdens dit presentatieconcert bespelen Bas de Vroome (Hoofdorganist Oude & Nieuwe Kerk) en Aart Bergwerff (Orgeladviseur) het orgel.

 

Beluister ook  het  gesprek dat presentatoren Jan Lamberts enRené Strengholthebben  met Wilco Blaaak ( hoofd Oude en Nieuwe kerk ) over de heringebruikname van de Nieuwe Kerk op  Kerk in Delft Radio.   Zaterdag 4 november  van 12:00-13.00u 106.3 FM , 92.9 op de kabel