Nog geen reacties

Film ‘Jesus de Montreal’ op Maandag in Stille week

Maaltijd, vesper film op Maandag

Maandag beginnen we met een eenvoudige maaltijd, vesper en film. U kunt aan één van deze 3 dingen meedoen of allemaal. Voor de maaltijd is het fijn als u zich even opgeeft bij Caroline der Nederlanden csdernederlanden@gmail.com

Dit kan tot vrijdag 23 maart.

  • 18.30 uur              begin maaltijd
  • 19.30 uur              Vesper
  • 20.15 uur              begin film Jesú de Montreal
  • 22.00 uur              einde.

Zinnige Maandagavond- Film “Jesus de Montreal”

De Canadese film  Jesus de Montreal neemt onder de talrijke Jezusfilms een unieke plaats in.  Het is geen directe Jezusverfilming. In de film van Arcand krijgt de jonge werkloze acteur Daniel van de kerk het aanbod om het passiespel, dat jaarlijks wordt opgevoerd bij de kathedraal op Mont Réal, nieuw leven in te blazen. Het wordt een theaterstuk met hemzelf als Jezus in de hoofdrol. Samen met nog drie andere acteurs, komt het tot een passiespel dat grote successen boekt.
Maar ze halen zich ook de banvloek van de bisschop op de hals vanwege de “tekstuele” en theologische vrijheden die ze zich veroorloven.

Bovendien, en dat is het belangrijkste aan deze film, gaan de acteurs, zo op in hun rollen dat hun leven en de rol die ze spelen in met elkaar verweven raken. Dat maakt de film actueel en kritisch is, bijvoorbeeld in het licht van de #metoo discussie, of de verleidingen van de geld en macht of kritiek op geestelijkheid, de pers, reclame en de showbusiness. Daarmee is het verhaal van Jezus  voor deze tijd zeer relevant.