Nog geen reacties

Gebed: Een andere reiszegen

Missio is een organisatie die zich inzet voor hulp aan de armsten en vrede stichters willen zijn. Tijdens de vakantie waarin wij op reis zijn zijn is het ook goed om aan te denken aan hen die dag in dag uit op reis zijn, om vrede te brengen, honger tegen te gaan,, dorstigen te drinken te geven en mensen een dak boven het hoofd te geven

Een andere reiszegen

Heer, wij gaan elke dag van huis, om onze dienst aan de mensen te vervullen, vooral aan de armen en zwakken, en proberen de verlenging van uw handen te zijn, die liefde en vrede schenken – ook als wij niet weten, wat de dag zal brengen.

Op straat staan we bloot aan onveiligheid en gevaren: ontvoering, beroving, alle mogelijke overvallen. Steeds weer worden wij met aanhoudende regionale conflicten in ons land geconfronteerd.

Heer! Wij weten dat u er altijd voor ons bent en met ons meegaat. Wees bij ons, om ons te leiden, te beschermen en ons te sturen. Wees bij ons, Heer, nu op deze reis en op de weg door ons leven. Behoed ons en allen die wij ontmoeten voor schade aan lichaam en ziel.

Wees bij ons, wanneer wij uw woord met elkaar delen en in wederzijdse uitwisseling begrip voor de ander, vrede en liefde zoeken.

Zegen ons! Zegen onze reis en zegen ons werk voor vrede en dialoog. Amen.