Nog geen reacties

Gebed om herstel eenheid na reformatie 3|6

Gemeenschappelijk gebed op 3 juni om herstel eenheid; dat is  Reformatie vandaag

De Raad van Kerken Delft nodigt u uit voor een gebedsdienst op zaterdag 3 juni, de vooravond van Pinksteren, ’s avonds om 19:00 uur in de Lutherse kerk aan het Noordeinde 4.

Voorgangers in deze viering zijn pastoor Dick Verbakel van de Rooms Katholieke Sint Ursulaparochie en ds. Taco Smit van de Evangelisch-Lutherse gemeente. Het orgel wordt bespeeld door Willemijn Roodbergen.

In 2015 kondigden dr. Arjan Plaisier van de Protestantse Kerk in Nederland en mgr. Gerard de Korte, toen nog bisschop van Groningen – Leeuwarden, een gezamenlijke verklaring aan die bij de viering van 500 jaar Reformatie naar buiten zou worden gebracht. Arjan Plaisier zei daarbij: “Vijfhonderd jaar gescheidenheid is genoeg. Samen vinden we elkaar in Jezus Christus die ons ook nu al bindt. Ik verwacht nog deze eeuw wonderen.”

Het Rome-Reformatie Beraad kwam zaterdag 18 maart met een ‘uitnodiging aan alle christenen in Nederland bij de herdenking van 500 jaar Reformatie’. De tekst van deze uitnodiging, met de titel ‘Herstel van eenheid is Reformatie van vandaag’ is te lezen op de website van de Raad van Kerken, www.raadvankerken.nl. of door de volgende link aan te klikken herstel eenheid reformatie vandaag