Nog geen reacties

Gedachtenisdienst zondag 1 november

Op zondag 1 november noemen we in de gedachtenisdienst  in de Hofkerk de namen van alle mensen van wie  wij  in het afgelopen jaar afscheid hebben moeten nemen. We steken een kaarsje voor hen aan. Door hun naam te noemen blijven zij levend voor ons. Met het lichtje verbinden we hen met het Licht van God, dat aan vooraf ging en op ons wacht.

Dit jaar trekken we in het gedenken van degenen die het afgelopen jaar zijn overleden samen op met verzorgingshuis de Lindenhof. Er zijn meerdere momenten van gedachtenis, omdat grotere bijeenkomsten i.v.m. het coronavirus niet mogelijk zijn. Alle bijeenkomsten vinden plaats in de Hofkerk (Cort van der Lindenstraat 1, 2613 WP Delft).

  • Op zaterdag 31 oktober 2020 om 14.15 uur en 15.30 uur. In deze vieringen worden degenen herdacht die het afgelopen jaar zijn overleden in de Lindenhof. Voorganger is ds. Dennis Verboom
  • Op zondag 1 november 2020 om 10.00 uur in de Hofkerk. In deze viering worden alle leden van de Hofkerk, die in het afgelopen jaar zijn overleden herdacht. Voorganger is ds. Fred van Helden.

U kunt de diensten  Live beluisteren via de Kerkomroep van de Hofkerk. GA NAAR KERKOMROEP VAN DEZE DIENST

Er is ook een beeldopname  op 1 november.  GA NAAR YOUTUBE LIVE STREAM VAN DEZE DIENST

Digitaal Kaarsje

Dit jaar kunnen we helaas niet iedereen de gelegenheid te geven een kaarsje aan te steken bij het gedachtenisbord, waar de namen staan opgetekend van hen die ons ontvallen zijn.
Als u in de kerk aanwezig bent kunt u een steentje mee naar huis nemen. Als u thuis meeviert kunt u op  hofkerk-delft.nl/sermons/gedachtenis/ een naam noemen voor wie u een kaarsje wilt branden, of een gedachte achterlaten. De namen zullen ook vertoond worden tijdens de gedachtenisdienst.


Geheugensteentjes

Zondag 1 november
Bijbellezing: Jozua 4: 1-9, 1 Korinthe 10:1-4
Voorganger: Ds. Fred van Helden

Als je iemand moet missen, wil je die in je hart blijven gedenken. Bijvoorbeeld met een foto op een kast met een kaarsje of bloem ernaast, of door het graf te bezoeken, of door herinneringen ophalen, of door naam te noemen. Zo blijven zij met ons verbonden.

Joden leggen bij een graf een steen neer. Een mooie uitleg daarvan is dat het een herinnering is aan de goede daden van de dierbare. Door daar een steentje aan toe te voegen geven we aan dat we daarop willen voortbouwen.

In deze gedachtenis sluiten we daarbij aan door te  lezen hoe Jozua een monument maakt van stenen als de Ark van het verbond de Jordaan wordt overgedragen. De  (geheugen)steentjes zijn als het ware  geheugensteuntjes die telkens weer  vragen om om het verhaal te vertellen, hoe  God hen geleid vanuit de ellende van Egypte tot aan de drempel van het beloofde land. Hoe God (en Jezus) de stenen zijn waarop wij voortbouwen.