Nog geen reacties

Gelukspotje in Advent

In het adventsproject van kijken we mee over de schouder van de evangelist Lucas. Wat heeft hij allemaal verzameld voor zijn evangelie? Stel je voor dat Lucas een plakboek zou hebben bijgehouden van de verhalen over Jezus. Wat zou er dan in staan? Daar denken de kinderen deze adventstijd over na.

Gelukspotje

Bij entree staat in de adventstijd  een “Gelukspotje” In dit potje kun je een papiertje doen met een herinnering aan geluksmoment in je leven. Bijvoorbeeld de geboorte van een kind, of die ene vakantie, of dat je verliefd werd, of…  Er zijn er genoeg. Kies er maar eentje uit. Bij de kerstmusical speelt het gelukspotje en rol.

Bloemschikking bij advent

‘Licht’ staat centraal in de lezingen, het begint met de aankondiging van de geboorte van Johannes de Doper.

Bij de aankondiging wordt door de engel aangegeven dat Johannes een bijzonder leven zal hebben, een wegbereider zal zijn voor Jezus. Alles komt in de toekomst van dit kind in een ander licht te staan. In de bloemschiksuggestie maken we gebruik van het beeld van de zon. De zon die iedere morgen opkomt en alles weer in een nieuw licht zet. In het begin van de adventstijd is de zon bescheiden, met Kerst zal de zon in volle glorie stralen.