Nog geen reacties

Gezellige en sfeervolle kerstmarkt

De kerstmarkt op het van Foreestplein was een gezellige en verbindend event.   Vanaf de opbouw tot aan  het eind werkten buurtbewoners,   scholen, en sociale organisatie samen.

Toen het nog licht was gaven  gaven de sportcoaches een tennis- en basketbal clinic.  En toen het later donker werd kwamen de kinderen van het Mozaïek met lampions naar het plein. In een tent was een filmpje te zien met de kerstgroeten van de verschillende groepen.

Prometheus  speelde vrolijke kerstmuziek, en werd afgewisseld door DJ John of de muziekgroep van de Hofkerk die er een jazzy kerst van maakten.

 

Het plein stond vol met kraampjes en er werd flink wat verkocht. Echte schapen liepen door de kerststal waar  Maria en Jozef, zorgden voor het kindje Jezus.

Voor de gelegenheid was DOEL speciaal open gebleven en  zij serveerden heerlijke erwtensoep.

De Buurtverbinders van www.kijkopdevoordijk.nl die het initiatief voor de kerstmarkt  hadden genomen waren dik tevreden.  “Er zijn veel meer mensen op afgekomen, dan we hadden verwacht,” zegt  Fred van Helden.   Gelukkig  zat het weer mee en was het droog.   “Er was een heel gezellige sfeer.”   Van Helden hoopt dat zo’n markt een trots en blij gevoel wekt  in de buurt.   “Zo van dit is mijn buurt. Mooi dat mensen dit organiseren. de volgende keer wil ik  wel meehelpen. ”

Het is de bedoeling om gedurende het jaar een aantal activiteiten  op en rond het plein te organiseren.  Te denken valt aan markt en sportactiviteiten.  Als buurtverbinders staan we open voor  eigen initiatieven die we graag ondersteunen.

Kijk voor meer foto’s in het album  Kerstmarkt van Foreestplein 2017