Nog geen reacties

Gezonde voorjaarsmarkt op van Foreestplein

Zaterdag 7 april is er van 10-16u een voorjaarsmarkt op het van Foreestplein.

Welzijnsmarkt

Naast de gewone markt is er een gezonde voorjaarsmarkt. Allerlei organisaties rond zorg en welzijn als huisartsen, fysio, en zorgsinstellingen zullen aanwezig zijn.

Muziek, springkussen en voetbalcompetitie

Er is een Dj en live muziek en een voetbalcompetitie voor de kinderen op de pannaveldjes. Daarnaast kunnen kinderen zich ook laten schminken en is er een springkussen.

Uitreiking Pluim van de Arbeid.

Op de voorjaarsmarkt wordt rond 14.00uur ook de Pluim van de Arbeid uitgereikt.
De Buurtverbinders van www.kijkopdevoordijk.nl hebben de pluim van de Arbeid gewonnen.

65% van de stemmen

Tessa Spiering van de PvdA  vindt dat het werk wat de Buurtverbinders doen absoluut een Pluim verdient.  “Ze doen goed werk voor hun wijk en het is bijzonder om te zien dat een groep toegewijde mensen voor zo’n verschil kan zorgen in de wijk. Uit de vele nominaties voor de Pluim van Arbeid blijkt dat de Buurtverbinders zeer gewaardeerd worden in hun wijk. Tijdens de stemming hebben de Buurtverbinders maar liefst 65% van de stemmen weten te krijgen (van de 1416 stemmen in totaal). “

Een nominatie die binnen is gekomen zegt het volgende: “Buurtverbinders van buurthuis de Parel. Zij doen goed (vrijwilligers) werk voor de Kuyperwijk/Voordijkshoorn en ze verdienen een Pluim!”

Wat doen de Buurtverbinders precies?

De Buurtverbinders van www.kijkopdevoordijk.nl proberen met het Eetcafé ‘Ónder de Pannen’ en met verschillende markten door het jaar de levendigheid en de verbinding in de buurt te vergroten. De kerstmarkt was een groot succes, waarbij veel buurtgenoten en kinderen van school elkaar ontmoetten.

Digitale Dorpsplein

“De website www.kijkopdevoordijk.nl is het digitale dorpsplein, waar nieuws en activiteiten, hulp en aanbod gedeeld mag worden,” zegt Buurtverbinder Fred van Helden. “Door de site en door onze activiteiten hopen, dat mensen en organisaties elkaar meer en beter weten te vinden en er nieuwe initiatieven en samenwerkingen ontstaan.””

Uitnodiging

We nodigen u  van harte uit om aanwezig te zijn op de Voorjaarsmarkt.

De Hofkerk houdt tijdens de voorjaarsmarkt op zaterdag 7 april haar Veranderdag.