Nog geen reacties

God houdt wel van een geintje

Zinnige dinsdagavond | Hofkerk | 5 februari 20.00u

Een avond op zoek naar  humor in de bijbel en de lichtere kant van geloven o.l.v. Fred van Helden

Vorig jaar werd ik door een neefje gevraagd of ik bij hem in de kerk in de avond wilde doen over geloof en humor.  Hij kende mij als een verzamelaar van cabaret en cartoons over geloof. Ik moest er over denken en het kwam er niet van, maar er was wel een zaadje geplant.

Geloof, besef ik, kan vaak zo serieus zijn. Het kan verpakt zitten in zekerheden en dogma’s. Dat er geen lachje af kan. Vroege kerkvaders deden humor in de ban.

Op deze Zinnige dinsdagavond wil ik op zoek gaan naar de lichte kant van geloven. Want ook de lach is een van God gaven. Het relativeert, het bevrijdt. Het kan je om je jezelf doen lachen. En als je dan kan kan je je zelf vergeven. En als je jezelf kan vergeven kan je anderen vergeven.

Naast dat humor kan ontspannen, kan het ook een wapen zijn. Vragen over hoever je kan gaan met grappen over religie komen dan ook vanzelfsprekend aan de orde.