Nog geen reacties

Hanna Wapenaar houdt bijbelstudie bij ons

In januari 2018 is Hanna in Nederland en op 7 januari zal zij aanwezig zijn in de Hofkerk.

Ze heeft aangegeven dat ze het leuk vindt een bijbel studie te houden bij ons zoals deze ook worden gegeven in het Ujamaa Centrum in Pietermaritzburg waar Hanna werkzaam is vanuit Kerk in Actie.

Indien u hiervoor belangstelling heeft kunt u zich opgeven bij Heleen Kampherbeek (heleenkampherbeek@gmail.com)

ZWO Commissie


In de afgelopen jaren is Hanna Wapenaar werkzaam geweest bij het Ujamaa Centre in Pieter Maritzberg. Daar heeft zij zich vooral  bezig gehouden met contextueel bijbellezen.

Ujamaa-directeur Gerald West: “Wij zien religie als motor voor sociale transformatie. Dat is onze basis waaruit we werken. Zonder religieuze verandering geen sociale verandering zijn. Religie is de ‘lijm’ van onze gemeenschappen en we moeten de discussie aangaan met de religie om verschil te kunnen maken.

Er zijn serieuze economische beperkingen, daarom is ons Bread Theology Programme zo belangrijk. Onze Bijbelstudies maken het mogelijk dat werklozen werk gaan zoeken, doordat ze nu begrijpen hun werkloosheid geen straf van God is. Ze ontdekken inderdaad, dat God naast hen staat waar het de oneerlijke economische systemen betreft.