Nog geen reacties

Heel Holland vast…omdat we geloven in delen

Vasten is een beproefde manier om u voor te bereiden op Pasen, het feest van Jezus´ opstanding uit de dood. Jezus riep ´Sta op!´ tegen zieken en mensen die lijden onder onrecht. Hij riep zelfs doden tot leven en gaf zelf Zijn leven voor ons als ultieme daad van liefde. Niet het duister maar de liefde overwon.

Kerk in Actie start een vastenactie om in de Veertigdagentijd extra aandacht te geven aan de naaste, dichtbij en wereldwijd. Zo delen we het goede nieuws van Gods liefde voor ons. Doet u ook mee? >> vastenactie Kerk in Actie

Wat is vasten?
Vasten is afzien van aardse zaken om zo ruimte te maken voor God. In de Bijbel staan veel teksten over vasten, zoals in Matteüs 6 en 9. Vasten kan betekenen dat u ergens van afziet, zoals vlees en vis of koek en snoep. U kunt ook iets anders doen, zoals uw kleding naar de kledingbank brengen, een kaartje sturen of bidden voor iemand in uw omgeving. Met de Kerk in Actie vastenkaart bieden we u per week een nieuwe uitdaging.

Op de kaart houdt u bij hoeveel tijd/geld u bespaart en wat u kunt inzetten om ‘op te staan’ voor arbeidsmigranten in de Golfstaten, straatmeisjes in Ghana, kinderen in India of een van de andere projecten in de 40dagentijdcampagne.

Gaat u de uitdaging aan?