Nog geen reacties

Heilig voor 1 dag – songs & clips

“Heilig”  willen mensen  niet graag genoemd worden.    Aan het woord heilig  kleeft  de gedachte van altijd  braaf zijn en in de pas lopen. Bovendien geeft het  het het gevoel van je   boven je massa verheffen.    En dat willen veel mensen niet.

Dat beeld  van braafheid,klopt trouwens niet met veel heiligen . Kijk daarvoor maar eens op   www.heiligen-3s.nl  een website gemaakt door de net uit Delft vertrokken Jezuïet  Dries van den Akker. Heiligen zijn vaak mensen die dwars zijn en tegen  gevestigde orden en overtuigingen blijven volharden in hun geloof in God.

Heiligen  kennen we in deze tijd wel, maar we noemen ze eerder helden.   Sommigen noemen Mandela, of Obama heilig. Vaker zijn sporters en artiesten onze idolen die worden aanbeden. Johan Cruyff werd  in Catalonië  zelfs ‘de verlosser genoemd.’

David Bowie  bezingt in Heroes   misschien een bescheidener soort heiligheid.  Dat j e je lot kan ontsnappen en helden kan je held kan zijn voor 1 dag.

Florida Georgia Line benoemd juist  hoe iemand  door   wat die doet   of zegt  een engel kan zijn, heilig.  Je bent de handen die mij genezen, toen ik pijn had, je  de genade  die mij redt, je bent mijn soort van kerk.