HI4 nieuws 2024 | 9 februari

HI4 Sociëteit

VIERHOVENKERK | Dinsdag 13 februari | 14.00 uur Themamiddag over Alzheimer

Merona van der Linde, coördinator van de bezoekdienst Delft-Westland-Oostland en Ineke van Tuijl, sociaal werker Buitenhof van Delft voor Elkaar vertellen over de betekenis bij het bezoekwerk aan mensen in de wijk.  De Sociale benadering dementie staat vanaf 1 juni 2023  in de wijken Voorhof en Buitenhof centraal. Veel mensen wonen langer thuis, en er wordt gekeken naar mogelijkheden om deze periode zo goed mogelijk te laten verlopen, daarbij gaat het  niet alleen de medische aanpak, die mensen nodig hebben maar vooraal ook de sociale aanpak. Iedereen wil erbij horen en meedoen.

De Bezoekdienst Dementie zet vrijwilligers in bij mensen met geheugen-problemen in de thuissituatie. De vrijwilliger komt elke week of om de week voor 1 tot 3 uurtjes op bezoek om samen wat gezelligs te ondernemen. Dit kan van alles zijn, een praatje, gezellig eropuit, een wandeling maken, fietsen, een spelletje doen etc.

HI4 Sociëteit – Het programma duurt van 14.00 – 16.00 uur, de kerk gaat om 13.30 open voor een kopje koffie of thee vooraf. Halverwege het programma is er een pauze. Iedereen is welkom! Een vrijwillige bijdrage, richtprijs € 5, wordt op prijs gesteld.

Bingo met leuke prijsjes | Ouderensoos Immanuel –

Wipmolen (Prof. Krausstraat 71b, Delft). | 13 februari | 14.00 u.

Elke dinsdagmiddag is er bij de Ouderensoos in de Wipmolen van alles te beleven. Je kan  een spelletje doet of gewoon een praatje wil maken.  Dit seizoen was er al een bingomiddag,  high tea, een muziekquiz, en werd Sinterklaas gevierd  en Kerst met een viering en een diner.  Het nieuwe jaar  waren er poffertjes. En 13 februari houden we een bingo met leuke prijsjes.

Aswoensdag  – Raamstraatkerk | 14 februari – 19.30 uur  | lees meer >  Aswoensdagviering

Koffie-inloop  – Vierhovenkerk | 15 februari – 10.00 uur |

Taizé-viering

Wipmolen (Prof. Krausstraat 71b, Delft). | zondag 18 februari |16.30 u. (zaal open 16.15 u.) – Ervaar in de hectiek van het leven tijdens de Taizéviering de rust, laad je op voor  de nieuwe week.

Paasgroeten-actie  lever uw kaarten in

Met de Paasgroeten aan gevangenen geven we uiting aan dat we Gods onvoorwaardelijke liefde  voor ieder mens. Ieder mens mag er zijn, en er is vergeving voor wie berouw heeft.  Zo geeft de opstanding  met Pasen voor ieder nieuw leven.

In de verschillende vierplekken zijn kaarten uitgedeeld, waarop u uw groet kunt schrijven aan een gevangene. Er liggen ook nog kaarten. Er zijn voorbeeldteksten beschikbaar, maar u mag uiteraard ook zelf een tekst bedenken.  Onder het koffiedrinken na de dienst kunt u  de kaarten schrijven. Heeft u ze thuis geschreven dan u de kaarten inleveren t/m 18 februari. Plak thuis al een postzegel op de kaart.  In de kerk staat ook een pot, waarin u een bijdrage kunt doen voor de portokosten.

De wijkdiakenen zorgen ervoor dat de geschreven kaarten terugkomen bij Kerk-in-Aktie, die voor de uiteindelijke adressering zal zorgen.

Gemeenschappelijk  Wijkkerkenraad  praat over toekomt

Zaterdag 27 januari  sprak de HI4 Kerkenraad  (GWK) in Schipluiden over de toekomst. Lees >> Impressie van de kerkenraadsdag van de  HI4 GWK

Oproep  | collectanten ZOA

Zou je één of twee uurtjes van je tijd willen geven om mee te doen aan deze huis aan huis collecte. De collecteweek is van 25 tot en met 30 maart 2024.  ZOA geeft noodhulp  en helpt mensen wereldwijd met onder andere voedsel, drinkwater  en onderdak. Er is een zeer zorgvuldige besteding van de gelden en een goede samenwerking met andere organisaties. www.zoa.nl