Nog geen reacties

Hoe leef je in Advent relaxed toe naar Kerst?

Terwijl je misschien meer met Sinterklaas in je hoofd zit, is het toch ook al bijna Kerst. Misschien slaat de stress meteen bij je toe. Er moet nog zoveel gebeuren voordat het kerst is! Daarvoor moeten eerst nog zoveel vragen worden beantwoord: wat gaan we doen met Kerst, en met wie? En dan zijn er nog die kerstborrels, kerstvieringen en kerstdiners: hoe ga je dat allemaal voor elkaar boxen?

Advent

Gelukkig heeft het kerstfeest ook een voorbereidingstijd, en die begint zondag. Die voorbereidingstijd heet Advent. Dat betekent ‘komst’, namelijk van Jezus. ‘Hij komt, hij komt’, ja. Maar net als voor ouders van kinderen die Sinterklaas verwachten het best een intensieve tijd is, zo is dat de tijd naar Kerst voor jou misschien ook. Er is nog heel veel voor te bereiden.

Relaxte voorbereiding

Toch gaat Advent niet over die voorbereiding, waar je misschien nu al het gevoel hebt dat je er te laat mee bent. De voorbereidingstijd van Advent is er juist voor om relaxed naar kerst toe te leven. Met een verwachting, en niet met allerlei targets.

bron MijnKerk.nl