Nog geen reacties

Hugo de Grooot lezing – 23 september

De Hugo de Grootlezing  wordt op 23 september in Nieuwe Kerk Delft uitgesproken door Marli Huijer.

Marli Huijer is voormalig Denker des Vaderlands en als publieksfilosoof verbonden aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. Samen met Frank Meester en Laila Al-Zwaini zal zij in gesprek gaan met de aanwezigen: hoe kan Delft een “verbonden stad” zijn? Aan welke voorwaarden moet worden voldaan om dat mogelijk te maken? Hoe zorgen we ervoor dat “iedereen erbij hoort”? Waar ligt onze verantwoordelijkheid ten opzichte van elkaar?

De lezing is dan ook vrij toegankelijk en laagdrempelig. Voorafgaand aan de lezing is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten met een hapje, drankje, en diverse presentaties. Ook kunt u kennismaken met een aantal Delftse “verbinders”. We leggen de link met het leven van Hugo de Groot. Dit jaar is zijn ontsnapping uit Loevestein precies 400 jaar geleden.

Aanvang 20.00 uur in de Nieuwe Kerk, Markt 80. Vanaf 19.00 uur is de kerk geopend en staan koffie en thee klaar. De toegang is gratis. Wel dient u zich vooraf aan te melden via aanmelding-hugodegroot@Delft.nl

De organisatie van de Hugo de Grootlezing heeft sinds kort ook een eigen website www.hugodegrootlezing.nl. U vindt daar het hele programma, plus achtergrondinformatie over de sprekers en ook alle voorgaande Hugo de Grootlezingen.