‘In de voetsporen van Vermeer’

‘In de voetsporen van Vermeer’ | Tentoonstelling Oude Kerk | 5 september t/m
29 oktober 2022

Op 5 september a.s. opent er in de Oude Kerk een bijzondere tentoonstelling, waar onder andere schilderijen van Henk Helmantel te zien zullen zijn.

Gedurende de maanden september en oktober tonen zeventien Prix de Norvège winnaars werk van klein formaat in het Vermeer Centrum Delft en werk van groter formaat in de Oude kerk. Voorts wordt in de kerk het oeuvre geëxposeerd van Rein Pol en Henk Helmantel, vergezeld van enkele haiku gedichten, geschreven door de Ierse kunstenares Amanda Bell en van hoeden van de Nederlandse hoeden- en haute couture ontwerpster Herma de Jong.

Suppoost-rondleiders gezocht

Wij zoeken hiervoor vrijwillige “suppoost-rondleiders”: mensen die gedurende de openingstijden bij de kunstwerken willen rondlopen om het bezoek in goede banen te leiden, en daarnaast eventueel vragen van bezoekers te beantwoorden.
Vooraf krijgen alle vrijwilligers een korte instructie en uitleg. Het aantal uren per dag en/of per week is uiteraard flexibel, afhankelijk van uw tijd en beschikbaarheid. Een unieke kans om heel dicht bij deze bijzondere expositie te zijn! Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met

Frédérique Brinkerink
Manager Kerk & Kunst, Protestantse Gemeente Delft
fbrinkerink@onkd.nl
Geef daarbij aan op welke dagen, en hoeveel uur per dag/week u in september en/of oktober beschikbaar bent, onder vermelding van uw naam, email-adres en telefoonnummer.