In de zomer hoef je niet alleen te zijn #2

In de zomer hoef je niet alleen te zijn. Eén tegen eenzaamheid Delft verzamelt allerlei activiteiten die er zijn in de zomer; van koffiedrinken tot uitjes, van beweging tot eten.

In de zomer hoef je niet alleen te zijn #1

1. Deze kerken zijn deze zomer open

Hofkerk

Elke dinsdagochtend van 10-12 uur is koffie ochtend en bieb  in de Hofkerk.

Aanmelden hoeft niet. U mag komen als u daar zin in heeft. Ook kunt u op deze ochtend boeken lenen uit de vernieuwde bibliotheek en is er een predikant beschikbaar voor een gesprek.

Wandelen vanaf de Hofkerk

Dinsdag om 14:00 uur en vrijdag om 10:30 uur start een wandeling vanaf De Hofkerk. Iedereen is welkom! Opgeven is niet nodig, sluit gewoon aan als je zin hebt in een praatje en een frisse neus!

Vierhovenkerk

In de Vierhovenkerk is er Koffie inloop op elke 1e en 3e donderdag van de maand 10:00-11.45u.

Listzflat

Koffieochtenden Lisztflat 10 uur tot 11.30 uur elke vrijdag. Koffie is gratis.

Lutherse kerk

Op donderdag marktdag  is de Lutherse kerk open van 12:30 tot 13:30 uur. Geregeld met orgelspel van een van onze organisten. Ds. Smit is er voor een pastoraal gesprek.

Oude kerk

De Oude kerk is open voor mensen die op zoek zijn naar een veilige plek voor gebed, gesprek of bezinning, vrijdag, 12.00 – 13.30, inloop  kapel Oude Kerk.

Nieuwe kerk

In de Nieuwe Kerk is er op woensdagmiddag van 12.30 een middaggebed en ontmoeting, dus ook met ruimte voor gesprek e.d.  Je kan vanaf 12.00u  Kan je binnen lopen, meldt bij de kassa even, den dat je voor het middaggebed komt.

Maria van Jessekerk

De Maria van Jessekerk is open op woensdag van ca. 12 tot 16.00 uur, donderdag t/ m zaterdag van ca. 12 tot 17.00 uur en zondag van ca. 12.30 tot 14.30 uur

Marcuskerk

In de Marcuskerk is elke zaterdag inloop van 10:30 – 12.00 uur

Jessehof

In de maanden juli en augustus is de Jessehof alleen open op maandagmiddag 14:00 -17:00 uur donderdagochtend 10:00 -13:00 uur en zaterdagochtend 10:00 -13:00 uur.

“Het Boek” in Tanthof (CGKDelft)

Elke dinsdag, in juli en augustus, van 19.30 tot 21 uur: Open Boek Avond, met koffie/thee en de mogelijkheid om iets met elkaar te ondernemen: een spelletje, een wandeling, muziek, een goed gesprek…
Elke vrijdag: koffieochtend van 10.30 tot 12.00 uur.
Opgeven via inloop@cgkdelft.nl

Kerkconcerten Delft

Stichting Kerkconcerten Delft nodigt u van harte uit voor de concerten van de jaarlijkse zomerserie in de Oude en Nieuwe Kerk. Klik hier voor meer informatie

2. Thuisgekookt.nl

Stichting Thuisgekookt koppelt al tien jaar buurtgenoten aan elkaar voor de warme maaltijd. Enthousiaste hobbykoks koken in overleg één of meerdere malen per week voor een (kwetsbare) aanvrager in de buurt. Hierdoor worden wijken gezonder, socialer én duurzamer.
Opzoek naar een oplossing voor de warme maaltijd? Meld je aan bij Stichting Thuisgekookt, geef aan waar je naar opzoek bent en wij laten binnen 48 uur weten wie er in jouw buurt graag voor je zou willen koken. Maaltijden kosten tussen de 3-6 euro, en worden vaak door de thuiskok bij jou thuis gebracht. Omdat alles in overleg gaat, wordt er rekening gehouden met jouw persoonlijke smaak- en dieetwensen.
Ben jij onze nieuwe thuiskok? Iets goeds doen voor een ander kan heel makkelijk én leuk zijn. Door simpelweg een portie extra te koken bijvoorbeeld. Koken voor Stichting Thuisgekookt is ontzettend dankbaar; er zijn veel mensen voor wie het lastig is om iedere avond een verse maaltijd voor zichzelf te maken. Een maaltijd van een thuiskok kan dus echt een moment in de week zijn om naar uit te kijken. Groot geluk kan in een klein bakje zitten!
Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u – 17.30u bereikbaar en helpen graag.

info@thuisgekookt.nl   085-0608768

3. SIV vakanties

Vakantieweken met goede zorg en warme aandacht –  Is het voor u lastig om op vakantie te gaan, omdat u (verpleegkundige) hulp nodig heeft bij de dagelijkse verzorging? Stichting SIV organiseert vakantieweken, speciaal voor u. SIV is opgericht door de protestantse kerken uit de regio Den Haag, Delft, Zoetermeer, met als doel mensen met een lichamelijke beperking een fijne week vakantie te bieden. We verblijven op een mooie, aangepaste en
rolstoelvriendelijke locatie. We genieten er van de natuur, leuke activiteiten en de gezelligheid. Tijdens de vakantie staan vrijwilligers, waaronder verpleegkundigen, voor u klaar. Er zijn nog plekken beschikbaar voor komende zomer.

Wilt u meer informatie? Kijk op www.stichting-siv.nl, of neem contact op (T: 070-3181654 of E: buro@stichting-siv.nl).

4.  Vakantiebank Delft

Vakantiebank Delft steunt gezinnen met kinderen, alleenstaanden en ouderen voor wie een vakantie financieel niet mogelijk is. Er even tussen uit, zorgen vergeten en nieuwe kracht opdoen om verder te kunnen: Vakantie, al is het maar een dagje weg, maakt je blij!

De Vakantiebank Delft organiseert uitstapjes en korte vakanties voor mensen die onder het sociaal minimum leven, veelal cliënten van de Voedselbank Delft. Mensen die er geruime tijd niet tussenuit zijn geweest, terwijl ze daar écht aan toe zijn. Juist zíj kunnen een ontspannen vakantie of dagje weg goed gebruiken: Even afstand nemen en op adem komen, de sleur doorbreken, genieten in een andere omgeving, nieuwe mensen ontmoeten, je lekker uitleven, spelen met andere kinderen, vrolijke positieve ervaringen opdoen. Dat doet goed!

Aanmeldingen voor de Vakantiebank Delft worden gedaan via Voedselbank Delft, maatschappelijk werk en andere hulpverlenende instanties in Delft.

E-mail: info@vakantiebankdelft.nl www.vakantiebankdelft.nl