Nog geen reacties

In de zomer hoef je niet alleen te zijn #1

In de zomer hoef je niet alleen te zijn. Eén tegen eenzaamheid Delft verzamelt allerlei activiteiten die er zijn in de zomer; van koffiedrinken tot uitjes, van beweging tot eten.

1. OOPOEH Wandelen met een oppashondje.

Naar buiten gaan, bewegen en (weer) ontmoeten is voor heel veel senioren veel leuker en toegankelijker samen met een oppashondje! Stichting OOPOEH matcht al 10 jaar, met succes, senioren aan een lieve oppashond in de buurt. Met een oppashond heb je een stok achter de deur om lekker naar buiten te gaan en hierdoor in beweging te zijn. Bovendien heb je met een hond aan je zijde meer sociaal contact in de buurt; een praatje is zo gemaakt en (nieuwe) contacten worden makkelijker gelegd dan wanneer je alleen loopt.

2. Ga op zomerschool

Ga met de de samenwerkende Ouderenbond in  Delft (SSBO) op zomerschool. Niet echt naar school natuurlijk. De zomerschool staat voor een programma met wandelingen, dagtochten en bezoeken aan museums, uitjes bloemschikken, fietstocht. Download hier het zomerschoolprogramma of neem het mee uit de kerk. Of vraag Koos Pronk pronkdelft@gmail.com om meer informatie.

3. Delftse vakantie activiteiten

Elk jaar organiseert Stichting DVA de Delftse Vakantie Activiteiten. Dit is een project waar 80 jonge vrijwilligers verschillende spellen organiseren en begeleiden voor dagelijks 350 (!) kinderen. Met verschillende spellen als levend stratego, dierengeluidenspel, vossenjacht, sportworkshops en knutselactiviteiten is er voor ieder kind een hoop leuks te beleven! De activiteiten zijn alleen overdag, dus zonder overnachting!

DVA is er voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar oud. Daarnaast heeft de Delftse Vakantie Activiteiten ruimte voor een speciale groep kinderen die t.b.v. een beperking extra aandacht nodig hebben. Deze kinderen zijn 6 t/m 12 jaar oud.

Week 1: maandag 11 juli t/m vrijdag 15 juli 2022
Week 2: maandag 18 juli t/m vrijdag 22 juli 2022 Voor kinderen die gebruik maken van de Voedselbank is het gratis

DVA 2022

4. Oma’s Soep

Het beste recept tegen eenzamheid kopt de website van Oma’s Soep https://omassoep.nl/ Oma’s Soep brengt eenzame ouderen en jonge vrijwilligers bij elkaar om samen soep te maken. Neem in Delft contact op met Olivier Lam  delft@omassoep.nl