In Delft – Voor jou

“Een blik op Vermeer”

3 juni | 19.30 uur |Lezing Henk Helmantel | Oude Kerk | Gratis

In het kader van het Vermeerjaar en zijn huidige tentoonstelling in de Oude Kerk geeft schilder Henk Helmantel een lezing.
Geniet van een hapje en drankje, ontmoet de schilder en luister naar zijn lezing. U bent van harte welkom.

Toegang gratis; aanmelden verplicht, via fbrinkerink@onkd.nl

Zoekdienst

zo. 4 juni | 14.45u  | Nieuwe kerk | Gratis

Op zondag 4 juni bent u van harte welkom in de zoekdienst in de Nieuwe Kerk die dit keer over ‘ontvankelijk leven’ gaat. ‘Alles onder controle?’, vragen mensen wel eens. Alsof controle in het leven het ideaal is. Maar staan we wel open voor verrassingen? Voor wat wij niet kunnen beheersen? En staan we dan wel open voor wat andere mensen of God ons kunnen geven? Hebben we wel zoveel in de hand?
In deze zoekdienst bespreken we de vraag hoe we in een leven vol informatie, vol druk en doelen, vol meningen, terug kunnen keren naar een houding van ontvankelijkheid. Omdat kunnen ontvangen ons meer mens maakt. We luisteren daarbij ook naar de bijbel, die ook die weg wijst naar eerst ontvangen voordat je kunt geven; naar wat echt van waarde is in het leven.

De zoekdienst wordt geleid door stadspredikant René Strengholt.

Studenten in actie tijdens Student Doet

vr. 9  juni |

Vrijdag 9 juni vindt de tweede editie van Student Doet plaats. Die dag laten studenten de studieboeken thuis en trekken zij de stad in, om een handje te helpen én contact te leggen met andere Delftenaren. Met Student Doet wil de organisatie een brug slaan tussen studenten en de rest van de stad. Maar liefst zestien studie- en studentenverenigingen doen mee.

“Een groep gaat bijvoorbeeld op pad met bewoners van een woonzorgcentrum van Pieter van Foreest”, vertelt Bram. “Een andere groep neemt cliënten van De Zonnebloem mee voor een bezoek aan de kinderboerderij, gevolgd door een spelletjesmiddag. Weer andere studenten gaan een meubel ontwerpen en bouwen voor de tuin van Abtswoude Bloeit.”

Lees meer over de vrijwilligersacties tijdens StudentDoet >> studentdoet.stichtingsvd.nl

Benefietconcert
vr. 9 juni | 15.00 – 21.00 uur | Sint Agathaplein | Gratis.

De dag wordt afgesloten met een benefietconcert met optredens van vijf studentenbands. Iedereen is welkom om een drankje te komen drinken en te genieten van pop, funk en rock. Bezoekers kunnen via een QR-code een donatie doen. Alle opbrengsten gaan naar de Voedselbank.

Meer info >>studentdoet.stichtingsvd.nl

Nacht van gebed

9 op 10 juni | 20.00 – 2.00 uur | Bethlehemkerk, Floresstraat 2 | Gratis

In de Nacht van gebed  staan op honderden plekken  christenen stil bij het lijden én het geloof van hun broers en zussen in landen als Afghanistan, Noord-Korea, Iran, Syrië en Vietnam.

Ook in Delft kun je  in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag  10 juni  aansluiten  bij  ( een gedeelte van) het gebed.  Tijdens de nacht van gebed is informatie van Open Doors over de vervolgde kerk (video) en vertelt Shadi Haddad over de christenen in Syrië.

Info: Willem Jan Pijnacker Hordijk, pijnhor@gmail.com, 06-15144001

Au!derdom Theatervoorstelling

15 juni | 14:00 – 16:00u |Theater de Veste | GRATIS

Mishandeling van mensen boven de 65 jaar komt vaker voor dan we denken. Ongeveer 1 op elke 20 ouderen krijgt ermee te maken. Er zijn verschillende vormen van mishandeling, zoals lichamelijke of geestelijke mishandeling. Maar ook financieel misbruik, verwaarlozing en vernedering komen helaas voor. Zeker in de afgelopen coronatijd is er minder aandacht geweest voor ouderen. Daardoor zijn veel oudere senioren in een kwetsbare situatie gekomen. Daardoor is leed ontstaan dat lang niet altijd gezien wordt.

Op 15 juni is de Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling. Met de Theatervoorstelling Au!derdom wil de SSBO dit onderwerp bespreekbaar maken.

Senioren kunnen vanaf 31 mei hun (gratis) toegangskaarten bestellen via de kassa van Theater de Veste, 015 215 37 35

Tip: kijk ook in uw kerk of bieb naar het programma van de zomerschool van de SSBO

Gezondheidsfestival

za 17 juni | 12.00 – 17.00 uur | Markt