Nog geen reacties

Info avond veilig wonen Voordijkshoorn

Woensdag 22 mei, van 19:00 tot 20:00 uur is er in wijkcentrum De Parel, Van Beresteynstraat 99, 2614 HE Delft een informatiebijeenkomst van ‘Veilig Wonen Voordijkshoorn’. We geven u uitleg over en laten u kennis maken met een nieuwe WhatsApp-groep, die is bedoeld om de wijk veiliger te maken.

Inbraken terugdringen

Met de gemeente en de politie willen we het aantal inbraken in onze wijk terugdringen. Om dit te bereiken, heeft een aantal buurtbewoners de handen ineen geslagen. Samen hebben we een buurtpreventie WhatsApp-groep opgericht voor de wijk Voordijkshoorn.

De buurt socialer en veiliger

Zoals u misschien heeft gelezen in de krant of andere media wordt het gebruik van WhatsApp een steeds populairder middel om een buurt socialer en veiliger te maken. Het doel van de WhatsApp-groep is om criminaliteit in de buurt een halt toe te roepen. Door met elkaar waakzaam te zijn in de omgeving en verdachte situaties met elkaar te delen, krijgen inbrekers minder kans om hun slag te slaan. De politie krijgt meer informatie tot haar beschikking en kan snel en gericht optreden.

Succesvol met WhatsApp

Hoe meer mensen in onze WhatsApp-groep meedoen, hoe groter de kans op succes. In diverse wijken in Delft hebben de WhatsApp-groepen al tot succes geleid. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in veel wijken gedaald. Meer informatie over deze aanpak vindt u op www.delft.nl/veilig.

Programma

19.00 – 19.10 uur Ontvangst en opening
Burgemeester J.M. van Bijsterveldt
19.10 – 19.30 uur Informatie over woninginbraken
Politieagent Scheele
19.30 – 19.45 uur Informatie over Veilig Wonen Voordijkshoorn
Beheerders Veilig Wonen Voordijkshoorn
19.45 – 19.50 uur Voorbeeldfilmpje werkwijze buurtpreventie WhatsApp-groep
Met dank aan Veilig Wonen Tanthof
19.50 – 20.00 uur Inschrijving en rondvraag aan tafeltjes

Aanmelden

Mocht u niet naar de bijeenkomst kunnen komen, maar wilt u toch deelnemen aan de WhatsApp-groep? Meldt u dan aan via info@veiligwonenvoordijkshoorn.nl of ga naar https://www.veiligwonenvoordijkshoorn.nl/aanmelden-buurtpreventie-groep/.